Ez a toroid trafó jó lenne nekem?
Van egy 40 éves Saba erősítőm aminek felhevül 4-5 óra bekapcsolás után a saját kocka trafója ami 2x27 voltos, ki akarnám cserélni egy toroidra , találtam is egyet ami 2x28 voltos gondolom az 1 volt különbség nem számít, csak egy dolgot nem tudok azt hogy az erősítő AC bemenete hármas- 27V-0-27V, ennek a toroidnak meg négy eres a szekunder kimenete , sárga -zöld 28V, fehér-kék 28V, (norvég gyártmány), rá tudom kötni ezt a trafót az én erősítőmre ? A mérete pont megfelel ,sajnos aki árulja az nem tudja biztosan hogy rá lehet kötni vagy nem, egy képet küldött róla hogy kérdezzek meg egy szakit inkább.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Mióta használod, régebben nem ilyen volt, vagy friss beszerzés?
(Megint a kontextus, amit soha nem közölnek a kérdezők, mindig csak kész tényeket adtok elő.)
Primer üresjárási áramfelvételt mértél?
Négy kivezetés bekötése a legkevesebb. Az két szekunder, amit sorba kell kötni, így lesz egy középcsapolás.
Ha nem jó fázisban (irányban) kötöd össze, a két feszültség nem összeadódik, hanem kivonódik egymásból.
Igen, pár óra után szoktak melegedni, 220 V-os témát is említettem, ami rátesz még egy kicsit.
De nyilván azt sem méred meg, hogy mennyit kap a konnektorból, lehet 230 V felett is, ami normális.
Hogy "megsüti" a kezed, az is lehet egy laikus értékítélet, ami számomra (tapasztalataim alapján) sajnos nem bizonyító erejű, így látatlanban.
Simán tűnhet forrónak, laikusok szoktak ilyentől pánikolni, de egy menetzárlatos trafó nem bírja sokáig, leég, feszültsége is csökken, mert ráterhel a menetzárlat, ami a primerben szokott keletkezni általában, a vékonyabb / sérülékenyebb huzal miatt.
Sztrogoff nevű felhasználó válasza is mutatja, hogy aki nem ért az erősítőkhöz, olyanok is beleszólnak gyakran a gyakori kérdésekbe, ez ilyen.
Tényleg, ezért felesleges volt megszólalni, ha lövésed sincs hozzá...
Én ilyen furkó helyből nem szoktam lenni, csak ha visszavágnak alap nélkül.
A kritikát amúgy én természetesen bírom.
De szerintem a szaktudás alsó szintjein (mindenki) jobban jár, ha azt ellenőrzi, hogy volt, és hogy lett.
Ha nem is mindig, de sok esetben ignorálom más válaszolók butaságait. Amikor viszont az én szavam próbálják kétségbe vonni, azt kevésbé tolerálom, mert több évtizednyi szakmai tapasztalat, áramkörök építése, tervezése, javítása után számomra ez egyszerűen irritáló.
Más amikor kérdeznek, válaszol az ember.
Ráadásul nem első húzásod, csak nem emlékszem pontosan, mintha ilyen néven fárasztottál volna korábban is. Elemek, akkuk soros kapcsolása vagy ilyesmi, de szintén értetlenkedésre pazarolva a "töltéseimet", tudáshiányt elárulva önmagadról.
Hidd el, az pont úgy jó, ahogy írtam, a kettős táplálású erősítők így működnek. Ezt mindenki tudja, aki látott már ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!