Ez a toroid trafó jó lenne nekem?
Van egy 40 éves Saba erősítőm aminek felhevül 4-5 óra bekapcsolás után a saját kocka trafója ami 2x27 voltos, ki akarnám cserélni egy toroidra , találtam is egyet ami 2x28 voltos gondolom az 1 volt különbség nem számít, csak egy dolgot nem tudok azt hogy az erősítő AC bemenete hármas- 27V-0-27V, ennek a toroidnak meg négy eres a szekunder kimenete , sárga -zöld 28V, fehér-kék 28V, (norvég gyártmány), rá tudom kötni ezt a trafót az én erősítőmre ? A mérete pont megfelel ,sajnos aki árulja az nem tudja biztosan hogy rá lehet kötni vagy nem, egy képet küldött róla hogy kérdezzek meg egy szakit inkább.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Nem azt kéne kideríteni előbb hogy a kocka mitől hevül?
Azért a régi cuccok rendesen túlméretezett trafókkal készültek általában.
Válaszd le róla az erősítőt, nézd meg, hogy terheletlenül is melegszik-e.
Ha igen, csere. Ha nem, akkor mehetsz tovább az erősítőbe keresgélni.
A fehér-kék és sárga-zöld párosból kösd össze a két külön tekercs valamelyik végét.
Mérj rá, a szabadon maradt végekre, a külön mérhető feszültségek összegét kell kapnod.
Ha nem jó, akkor cseréld meg az egyik tekercs végeit, mert ellenütemben vannak.
Pl a sárga-fehéret összekötöd.
Ha nem jó, akkor a sárga-kék párost próbáld.
Még ekkora butaságot, annak a trafónak semmi baja.
Ezek így szoktak melegedni, ráadásul menetzárlatos trafóval nem is tudnád használni, főleg nem 4-5 óráig.
Vegyél toroidot, ami jobban melegszik, jobban zúg, kis szerencsével jobban megszórja mágneses térrel az erősítőt, ami nem arra lett kialakítva.
Egyébként is, 220 V-ra tervezett trafó melegedhet kicsit jobban 230 V-on, pláne az is lehet még több, helyfüggő.
De az sem árt, egyiknek sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!