Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy dynacord vegfokot szedtem...

_Norbert_ kérdése:

Egy dynacord vegfokot szedtem ősze nem volt Bene trafó. Tetem bele egy 2x42v14am toroid trafót és nem tudom hogy miért van Bene egy alap zaj (zúgás)? Nem tudom mire vélni a hang kimenet el az alap zajt hogyan tudnám csökkenteni?

Figyelt kérdés

2018. nov. 15. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Norbi, te nagyon utálhattad a magyartanárodat.
2018. nov. 15. 17:05
 2/7 Szirty ***** válasza:

Valóban borzalmas a helyesírásod. Alig lehet érteni amit írsz.

A 2x24V-ot értem. A "14am" részt nem.

Mi az a 14am?

Olyan trafót kell beletenni amilyen bele való (amilyen gyárilag volt benne). A teljesítménye lehet nagyobb (ha befér) de a feszültsége azonos legyen.

Erre odafigyeltél? Vagy beleraktál egy trafót random ami szembe jött?

2018. nov. 15. 18:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha feltételezzük, hogy mindent jól csináltál, feszültség is megfelelő, akkor is okozhat zúgást egy toroid trafó.

Az ember azt hinné, egy hozzád hasonló szakember logikusan közli, hogy a zúgás a trafó saját hangja, vagy a hangszóróból jön?

Toroidok szoktak morogni, valamint mágneses szórása is lehet, ami az áramkörökbe beszűrődhet, ez függ az árnyékoltságától is.

A butatelefon "írásjavítója" egyébként nem pótolja az olvasást.

2018. nov. 15. 19:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helytelen szövegért nagyon el kapkodtam melóban voltam és a méreg majd szét vetett tehát nem tudom hogy a saját trafója milyen volt
2018. nov. 15. 21:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak annyit tudok róla hogy dynacord es 1260 power mixer több kiállásu toroid transzformátor volt benne. Nekem csak az erősítő rèsz kell belőle. Az pedig 2x40v a trafó után az egyeniranyitok kondik ellenállások minden le lett ellenőrizve és a hangsugarzokban csak van alap zaj
2018. nov. 15. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:
14am = délután 2 amper
2018. nov. 16. 15:18
 7/7 Szirty ***** válasza:

Ha 2x40V DC kell neki, akkor a 42V AC sok lesz.

Mérted mekkora a fesz a puffer kondikon)?

2018. nov. 16. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!