Milyen trafó kell ehez?
100V 50hz 14W os AC venntillátort akarok 230v ac ról üzemeltetni.
De csak 110V os ac átalakító adapter létezik .
A hülye elektronikai oldalakon sem létezik ilyen hogy 100v kimenőfeszültségű trafó a VA megadását sem értem. MAgyarázza már el valaki hogy kell a trafót érteni ,nem is számít a szekunder feszültség mert a fogyasztó határozza meg tehát tök mindegy hány voltosat veszek ,mármint nagyobbat és akkor leesik alá amennyi kell és beáll az áram vagy mit jelent ez a VA. Itt se tudták normálisan leírni .
VA a látszólagos teljesítmény, vagyis U*I.
Ekkora látszólagos teljesítmény "feldolgozására" képes a trafó.
A hatásos teljesítmény (Watt) ennél kevesebb (U*I*CosFi, ahol a CosFi egynél kisebb).
A dolog oka az, hogy a trafó erősen induktív jellegű terhelés.
Azért adják meg VA-ben, mert az ebből adódó áram elviselésére képes a tekercselése.
A gyakorlatban úgy számolhatsz a VA-el, hogy megszorzod kb 0.7-0.8 értékkel és megkapod a Wattot.
Akkor ez most mit jelent ,milyen trafó kell nekem 14VA es?
És lehet 200V os is a szekunder ?
Jó de én nem akarok kötözgetni semmit .
Azt mondja már meg valaki hogy hol és mit kell vennem hogy ez a ventillátor működjön !!!
Ráköthetem a sima 230-110V os USA -EU adapterre ?
Számít az a 10V vagy a büdös életbe minek gyártanak 100V os ventillátort ha sehol nem lehet kapni 100v os trafót és ilyen hálózati áram se létezik semelyik országban.
Vagy mindenki nekiáll trafót tekercselni a szobában meg vasmagokat szerelni ha egy ilyen ventillátorral találkozik ?
Egyszerűen nem értem .
"nem akarok kötözgetni semmit"
Egy dróttal többet kellett volna, mint kettőt. De ha sok... :D
Azt írja hogy impedancia védelemmel ellátott motor.
Akkor se tűr meg +10V ot. Amúgy egy fénymásolóból van kimentve ezért lehet hogy saját trafója volt de az már nincs meg .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!