Ha én molexxel led szalagot kötök a számítógép tápegységére, akkor lesz-e túlmelegedés?
Vannak olyan tápegységek, ami terhelés nélkül csendes módban működik (egy kis LED-szalag szinte nem is terhelés egy ilyen tápnak), amúgy a hagyományos tápoknál a 12 V-ot állandóan kapja a ventilátor, illetve hőfokfüggő szabályozás lehet ott is, de mindig forog.
De nem tudjuk, milyen tápot használsz.
Ilyen egyszerűbb kategóriában nem szokott néma üzemmód lenni, vagyis a ventilátornak állandóan forogni kellene.
Olyan van, hogy hidegen még lassabban forog, erről egy kis termisztoros áramkör gondoskodik általában, már az olcsóbb kategóriában is.
Régen voltak olyanok, ami állandó max. fordulaton ment.
Ha egyáltalán nem forog, akkor viszont még alacsony terhelés mellett is szépen fel tudnak forrósodni a primer kapcsolótranzisztorok, mert azokat a kis hűtőbordákat nem passzív hűtésre tervezik.
Valamikor teszteltem én is, persze a primeroldalon hálózati feszültség van, azt még fogdosni sem lehet, áram alatt.
Meg van, hogy miért nem forog.
Külön 3 pines csatlakozása van a ventillátornak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!