Imgonnabeunfriendly kérdése:

Videókártya túlmelegedés?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A problémám a következő: A videókártyám alapjáraton 50-60 fok között mozog, pár hónapja jelentkezett a probléma, hogy nagyobb teljesítményű játékoknál túlmelegedett és leállt a gépem. Immár szinte semmilyen játékot nem tudok futtatni 5 percnél tovább, ami eléggé frusztráló. 2015 novemberében vásároltam a számítógépem, azóta egyszer volt szervizben, akkor cserélték benne az egyik ventilátort és hűtőbordákat, illetve újra lett pasztázva. (Szerintem csak a processzor)

Windows 8.1 rendszeren fut

Processzor: AMD FX-8300

RAM: DDR3 8GB

Videókártya: NVIDIA GeForce GTX745 4GB

HDD: 1TB

Először azt hittem, hogy a processzor a ludas, többször áttakarítottam a ventilátorokat (2db), a hűtőbordákat és újra is pasztáztam a processzort. Amikor leáll a gépem 80-86 fok között van. Már szinte biztos, hogy a videókártya, vagy a táppal van probléma. Sajnos a tápegység adatait nem tudom. Eléggé laikus vagyok a hardver részéhez, azt sem tudom hol helyezkedik ez a videókártya a gépházban, kérlek segítsetek. Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. aug. 9. 08:48
 1/4 anonim ***** válasza:

A videokártyával is meg kellene azt csinálnod, amit a processzorral: kivenni, kitakarítani és újrapasztázni.

Egyébként a 80-86 fok még nem lenne olyan gáz, emiatt nem kellene leállnia a gépnek.

Nem gondolkoztál még azon, hogy új videokártyát veszel? Egyértelműen az a leggyengébb láncszem a gépedben (teljesítmény alapján), játékok közben kizártnak tartom hogy a processzor 50-60% terheltség felé tudna menni a gyenge videokártya miatt (magyarul nincs kihasználva teljesen a gép "tudása"). Használtan 20-25 ezerért már lehet jobbat kapni, de 50 körül már igazán jókat ki lehet fogni.

2017. aug. 9. 08:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Pont a kérdés kiírása előtt gondoltam rá, hogy ki kéne vennem és megtisztítani. De ez nem annyira egyszerű mint a processzort, mivel már a kábeleit is ki kéne húznom, onnan ahova csatlakoztatva van, illetve ahogy nézem, oldalcsavar is fogja. Félek, hogy elbaltáznám valahogy.
2017. aug. 9. 09:12
 3/4 Nemtudomanevem(sem) ***** válasza:

Összességében a kivételét elég nehéz elszúrni, nagyon tehetségesnek kell lenni hozzá. A helyzet a következő: a kártyáról lehúzod a kábelt (mivel egy módon lehet csak visszadugni, ezzel nem lehet probléma), a házat az oldalára fekteted (!), kiszeded a csavart, meg azt a kis fedőlapot, aminek nem tudom a nevét.. majd a PCI foglalaton a kis fület (jobb oldalt) kipattintintod, és már óvatosan ki is emelheted a kártyát.

Annak a szétszedésébe a helyedben már tényleg nem fognék bele, mert gyakorlati tudás nélkül van rá esély, hogy nem fogod tudni összerakni.

Lehet egyszerűbb, ha megkérsz eg, hozzáértő ismerőst, aki megcsinálja, vagy elviszed egy szervizbe.

De én is javasolnék egy erősebb videókártyát, amivel ki tudod használni a processzorodat.

2017. aug. 9. 09:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Kivettem, letakarítom aztán meglátjuk. Köszönöm a válaszokat :)
2017. aug. 9. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!