A nespresso miért nem ad kávékapszula-árkedvezményt azoknak akik visszaküldenek rengeteg használt kapszulát?
Nem azt mondom, hogy fél áron, de pl 10% kedvezmény motiváló lenne, és ha tényleg az alumínium miatt kell nekik, akkor simán megadhatnának ennyit, nem?
egy 140 forintos kávékapszula 124 forint lenne, nekem megérné akkor gyűjteni, de így, hogy semmi motiváció ;(
Ez mindennel így van. Pl. a nyomtató se drága, a tinta viszont igen.
Ez a fogyasztói társadalom lényege, hogy ne te járj jól.
Ha ettől pontosabb választ szeretnél:
Nestlé Fogyasztói Szolgálat
T: 06 80 442 881
Munkanapokon 08:00-17:00
Munkaszüneti napokon : 08:00-17:00
A Nestlé Fogyasztói Szolgálat email címe:
info@hu.nestle.com
Postacímünk:
Nestlé Fogyasztói Szolgálat 1388 Budapest, Pf. 85.
én - elnézést, de jól járok. Ha darabonként kb 200 forintja jön ki egy kávém, még akkor is, hiszen ennyiért nem kapok ilyen minőségű kávét. Viszont ha naponta 3 db-t megiszok, akkor már a Mekis kávé árát is meghaladja (550) ami tudom sokaknak nem minőség, én viszont imádom :D és naponta 1 elég.
Összességében csak annyit kérnék/kérdeznék a Nespresso-tól, hogy egy konyhai mérlegre tegyék rá, azt a mennyiséget a használt kapszulákból, amit én visszaviszek, és ha ott lenne, hogy mit tudom, pl 150 gramm-ot visszavittem, akkor, az 15 kapszula árából 10% kedvezmény (csak példa)
Oké, hogy luxus termék, de lehetnének fogyasztóorientáltak, ha már maguknak akarnak jót azzal, hogy az anyagköltséget csökkentik a visszagyűjtött használt kapszulákból, (+zacc felhasználása, esetleg továbbértékesítése a mezőgazdaságnak) Nem hiszem, hogy bármelyik fogyasztó azt mondaná, hogy bocsi de nekem ez már nem fér a márkaimázsba és átváltok egy másik kávégépre. Aki megteheti az akkor soha ne vigye vissza a kapszulákat, aki viszont szívesen tenné a környezetért, apró jutalomért cserébe, díjazhatnák. De nem fogok haragudni a nespresso-ra nyilván, ha nem teszik meg, egy fogyasztói javaslat, általában az szokott érvényesülni amit sok fogyasztó akar, idővel talán mások is felvetik ezt az ötletet. (Idővel?, vagy akkor ha nem annyira pörög majd a ,,malom'', mert pl lesznek már versenytársak a piacon akik überelik, én pedig nem lehet, hogy pont amiatt nem leszek hűséges, de csak egy vagyok, egyelőre :D az emberek azért nem követelik meg a magas árat, a minőségért, ha felfedezik, hogy alacsony áron ugyanaz a minőség van (Huawei erre jó példa egy drága mobilhoz képest) De nem vagyok közgazdász, se marketinges :D
Írok neked egy másik szempontot.
Nem azért kezdtek bele a visszavételbe és az újrahasznosításba mert akkora üzlet nekik. Hanem mert óriási használtkapszulás szemétkupacok jelentek meg a szeméttelepeken és teljesen nyílvánvaló volt, hogy idő kérdése, hogy kapjanak a fejükre. Így viszont megelőzve a negatív reklámot, lehetővé teszik az újrahasznosítász, de ez nekik önmagában nem akkora biznisz. Ha picit is az lenne, nyugodt lehetsz jobban ösztönöznének. Ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!