A nespresso miért nem ad kávékapszula-árkedvezményt azoknak akik visszaküldenek rengeteg használt kapszulát?
Nem azt mondom, hogy fél áron, de pl 10% kedvezmény motiváló lenne, és ha tényleg az alumínium miatt kell nekik, akkor simán megadhatnának ennyit, nem?
egy 140 forintos kávékapszula 124 forint lenne, nekem megérné akkor gyűjteni, de így, hogy semmi motiváció ;(
Mert abban nincs semmi üzlet.
Remélem látod, hogy a kérdésed költői.
Ennek az az oka, hogy a Nespresso egy prémium, luxus brand, ami imázsába, de a célcsoportéba sem fér bele a garasoskodás, meg az olcsózás.
Wendelin Wiedeking, német menedzser szavai jutottak eszembe. Ő sokáig a Porsche vezérigazgatója volt, és egyszer megkérdezték tőle, hogy miért utasított vissza egy hatalmas állami támogatást. Ekkor azt nyilatkozta, hogy az ő autóik felsőkategóriás luxus prémiumtermékek, nem tenne jót a cég arculatának, ha valamelyik ügyfelük kapna egy beszólást, amikor kiszáll a méregdrága kocsijából, hogy na ez is egy államilag támogatott termék.
Egy luxuscikk és a fityingezés sértené a célcsoport önérzetét és a márkaimázst egyaránt.
Megvan
" Porsche épp ezért 2002-ben visszautasította az új lipcsei üzem építéséhez igényelhető, több tízmillió eurós támogatást. Wiedeking azt mondta, ezzel is a cég imázsát védik, mert nem szeretnék, ha egy Porsche-tulajdonosnak bárkinek is magyarázkodnia kellene. Rövidebben úgy magyarázta ugyanezt, hogy "a luxus és a mankó nem férnek össze"."
köszi, hát igen így érthető.
Nem tudtam, hogy luxus termék a nespresso, mivel ahhoz képest nem volt drága
mentek a hasznosak
"Nem tudtam, hogy luxus termék a nespresso, mivel ahhoz képest nem volt drága"
Amikor tízszeres áron veszed bele a kávét, akkor nem drága, de azért meg sírsz hogy nem betétdíjas a kapszula.
Ezt sohasem fogom megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!