Ezt az akkut milyen töltővel tudom otthon feltölteni?
Sealed Lead Acid LP12-5(6.5Ah / 12V)
Biztonságtechnikai eszközben volt, szinte új, de úgy tudom szünetmentes tápegységben is lehet használni.
Így elsőre azt gondolnám autó akku töltő túl nagy áramot ad le, de örülnék, ha hozzáértők segítenének.
Klikk ide: [link]
Ezt a kapcsolást használom én is. A potival szabályozod a stabilizált kimenet feszültséget tetszés szerint. Köss ampermérőt sorba a töltővel, majd tekerd fel a szükséges áramig. 2 ampríg bír, neked még hűtőborda sem fog kelleni, de azért figyelj oda rá. Ha túl meleg, hűtőborda is kell.
Ez az akku már kuka, ha sokáig le volt merülve.
Amúyg sem lett volna alkalmas szünetmentes tápba. Biztonságtechnikai eszközben viszonylag sokáig (12-24 óra) kell leadnia nagyon kis áramot. Szünetmentes tápban 5-10 percig nagyon nagy áramot, amit ez új korában sem bírt volna el. 20-30 amperes terheléstől ez kb. 2 perc alatt felpúposodott, vagy kidurrant volna. Nem erre való.
Nem véletlen hogy szünetmentes tápba speciális akkuk vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!