Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A laptopom miért nem töltődhet...

A laptopom miért nem töltődhet, zárlatos lenne?

Figyelt kérdés
Annó, kb 1 éve meguntam a kontaktos kábelemet ezért megpróbáltam saját magam szétszedni és megforrasztani. Ez nem jött össze, nem reagált rá a laptop, laikusként nem is csodálkozok rajta. Aztán az egyik rokonom aki ért az ilyenekhez, megpróbálta kijavitani a hibámat, annyit elért hogy a laptopba amikor bedugtuk a kábelt, akkor villágitott a kis fény hogy töltőn van, bár nem töltötte a gépet. Ma kipróbáltam a lapost egy rendes, működő töltővel (kb 1 év után), de nem hogy nem töltődik, még csak a kis LED sem világit (elég erős a töltő amivel próbáltam). Ez mitől lehet?

2018. júl. 13. 18:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Elromolhatott.
2018. júl. 13. 18:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezzel sajnos nem vagyok kisegitve
2018. júl. 13. 18:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Vagy a mókolástól zárlatos lett a laptop töltőportja, vagy elromlott az akku.
2018. júl. 13. 19:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Így látatlanban ezt lehetetlen megmondani. Vidd el szervízbe, vagy vegyél újat. És ne forraszgass otthon, max olyat amiért nem kár! Csak nagyobb bajt csinálsz...
2018. júl. 13. 23:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Laptopoknál a középső vékony tű szokott lenni tápegységbe épített EPROM kivezetése, amivel a laptop azonosítja a tápegység típusát. Ha nem hozzávaló, akkor nem működik.

Félreértések elkerülése végett ez nem EEPROM, tehát direkt írtam jól, továbbá a laptopok tápegysége sem töltő (mint az USB dugasztápok sem töltők), hanem stabilizált tápegység. (A laptopban, illetve telefonban stb. van a töltésszabályzó áramkör.)

2018. júl. 14. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!