Laptop töltése közben a töltő villant/szikrázott, majd az épület 2 szobájában nem volt villanyáram. Jól sejtem hogy zárlatos volt a töltő? Az elektromosság visszaállításához villanyszerelőt kell hívni?
Pontosabban működés közben zárlatos lett, tápegységekkel előfordul ilyen. (Laikusok töltőnek nevezik, de a töltésszabályzó a laptopban van egyébként, ami külön vagy az egy stabilizált tápegység.)
A lakásban az automata visszanyomásához nem kell villanyszerelő. Viszont előfordulhat, hogy az előszobában és külön a villanyóránál is lenyomja és/vagy, illetve a helyszíntől függően.
Hát akár a töltő/ konnektor/áramhálozat hibás lehet.
Kábel égés szag?Égésnyom a konnektoron?Az már zárlat:(
Elöbb- utobb nem ártana villanyszerelővel átnézetni a rendszert.
Az automatát visszanyomtam, de abban a 2 szobában továbbra sincs villanyáram. Régi ház, kb. a 60-as években lett hozzáépítve és felújítva. Ráfér egy kis renoválás minden téren.
Bocsánat a primitív kérdésért, de gondolom rájöttetek hogy nő vagyok és nem erősségem az elektromosság.
Hát akkor kábelégés.
Amúgy szint úgy N
Nincs máshol kismegszakító.
Köszönöm mindenkinek!
Ha régi lakás, olvadóbiztosítékok sincsenek?
Régen volt olyan, hogy csak a fogyasztásmérőnél volt egy kismegszakító, amin az egész lakás volt, de az áramkörök már olvadóbiztosítékokkal voltak védve.
Valami ilyesmit keress:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!