Mi ez a henger alakú valami néhány kábel csatlakozója előtt?
A monitor kábelemen, és még sok helyen láttam ilyet.
(a képen közvetlenül a csatlakozó után)
Ez micsoda? Köszönöm!
#9-nek #4!
Te most a fojtó-tekercsről beszélsz? Mert ez k..vára nem az!
Te nekem beszélsz, aki ezt írtad?
"A lényege hogy akadályozza a súlyánál fogva, hogy mozgatáskor megtörjön a kábel a konzol tövénél. Lényegében ennyi. A kábel inkább csak a nehezékig mozog."
Primitív buta, inkább ne is szólnál hozzám... Előbb művelődj, jó nagy az Internet, utána magyarázz...
#12-nek
Nem művelődöm mert tudod az a suliban már meg volt! Inkább javítgatom tovább az erősítőket meg a TV-ket, mintsem hogy veled vitatkozzam baromságokról!
Ezzel én tökéletesen tisztában vagyok, hogy a szakmában rengeteg a buta ember, akik még a LED-ek működésével, áramgenerátoros táplálásával sincsenek tisztában.
Aki olyan buta, hogy még a "fojtótekercset" is kötőjellel írja.
Ez viszont már mindennek a teteje, először azt hittem, csak hülyéskedik valaki. De nem, te teljesen komolyan gondolod. Nem hiszem el, hogy ennyire sötét lehet valaki:
#14-nek!
Higgadj le egy picit, és a megfelelő képletek segítségével számold ki a "tekercs" " "fojtó frekvenciáját" (Mellesleg: miért kell nekem ilyen baromságokat leírnom mint hogy folytó-frekvencia?)
Vasmag permeabilitása, keresztmetszete, tekercs menetszáma,...stb. Nem te tévedtél el egy kicsit az internet világában?
Neked elment az eszed, szakmailag köztudott tényt vitatsz.
Ne tévesszen meg, hogy az egyszerűség kedvéért linket adtam, nekem ilyen linkekre nincs szükségem, miután még internet sem volt, amikor én kezdtem. Nem az iskolában, mert elektronikai kísérleteimmel, áramkörépítésekkel (erősítők stb.), szakirodalom olvasásával mindig előrébb jártam, mint ahogy tanultunk volna róla.
Később szervizben dolgoztam, majd TV-video szervizvállalkozást indítottam.
A Wikipédiát más esetekben szerkeszteni, kijavítani szoktam (amit a moderátorok mindig jóvá is hagynak), erre engem feljogosít a több évtizedes szakmai tapasztalatom.
A ferritgyűrű fogalmáról több leírást találhatnál, ha tudnád használni a Google-keresőt.
Ferritgyöngyökkel találkozhatnál TV, rádió és egyéb készülékekben, ha tudnád, hogy mi az.
Kinek nagyobb a farka?
17-nek:
Javaslom neked hogy a továbbiakban felejtsd el ilyen kérdésekben az internetet, szerezz be tankönyvet, és abból vedd a tudásod! Az enyhe kifejezés, hogy meg fogsz lepődni. Nekem attól áll égnek a hajam, hogy az interneten "beszedett" infók közül próbáltok következtetni! Nem egyszerűbb egy tankönyv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!