Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 3db sorba kötött 18650 töltése?

3db sorba kötött 18650 töltése?

Figyelt kérdés

Rendeltem ebayről áramkört 3x3,7V-os 18650es aksihoz amely sorba kezeli őket 11,1V-ként, elvileg ez védelem, balancer és töltésvezérlő is, minden aksi feszültségét ki kell vezetni és az áramkörre vezetni így nagyjából oké minden, csak az nem hogy csak szigorúan 12,6V-al szabad tölteni az áramkörön keresztül vagy engedi a 13-14V-ot (esetleg az áramkörbe leszabályozza ezt 12,6V-ra?

Csak mert tervezek építeni egy hordozható hangszórót és ilyen aksikkal gondoltam, csak a neten sehol se találok infót hogy ezt szigorúan csak a max feszültséggel lehet e tölteni? Mert meg akarom oldani majd a hangszóró töltést USB-ről és csak olyan step up áramkört találtam ami 13-14 volt-ra húzza fel az 5 voltot.

#áramkör #Li-ion #12.6V #battery protection
2018. jún. 14. 20:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Létező áramkör példa gyanánt:

Oda állítod a kimenőt, ahova akarod a lehetőségeken belül:

Célszerű az ajánlott feszültséggel tölteni.

[link]

2018. jún. 14. 21:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ilyen állíthatón is gondolkodtam, csak elfelejtettem. :)

Nem célszerű? Tehát akkor végülis lehet 13-14V-al tölteni és lezár az aksi áramköre, vagy annyival túltölti az aksikat?

2018. jún. 14. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Amennyire tudom a 3 cellás töltőáramkör csak a töltési végfeszültséget (és az alulsütést) korlátozza, de a töltőáramot nem, az akku számára nem szerencsés nagyságú töltőáram ellen nem véd, amely meg nem engedetten nagyobb

hőmérsékletre melegíti az akkut.

2018. jún. 14. 21:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, akkor a töltési végfeszültséget is szabályozza, kettesével kötöm sorba, tehát 2,2,2 párhuzamosan lesz kötve, úgyhogy szerintem elbírja azt a töltőáramot amit a step up konverter ad neki, úgyse tud 5V2A-ből kb 800 miliamper feletti értéket kihozni ha netán többre sikerül beállítani mint 12,6V, azt meg 2 aksi csak elbírja.
2018. jún. 14. 22:14
 5/7 anonim ***** válasza:
2018. jún. 15. 10:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Én ezt rendeltem csak még várok rá az általad linkelt is gondolom ugyan az lehet csak nagyobb kimeneti áramot bír el? Az erősítő úgy néztem max 3A-t vesz fel azokkal a hangszórókkal amellyel majd használni fogom.

[link]

2018. jún. 15. 22:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Jah meg alin is rendeltem, az meg pont ugyan az mint az általad linkelt :)
2018. jún. 15. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!