3db sorba kötött 18650 töltése?
Rendeltem ebayről áramkört 3x3,7V-os 18650es aksihoz amely sorba kezeli őket 11,1V-ként, elvileg ez védelem, balancer és töltésvezérlő is, minden aksi feszültségét ki kell vezetni és az áramkörre vezetni így nagyjából oké minden, csak az nem hogy csak szigorúan 12,6V-al szabad tölteni az áramkörön keresztül vagy engedi a 13-14V-ot (esetleg az áramkörbe leszabályozza ezt 12,6V-ra?
Csak mert tervezek építeni egy hordozható hangszórót és ilyen aksikkal gondoltam, csak a neten sehol se találok infót hogy ezt szigorúan csak a max feszültséggel lehet e tölteni? Mert meg akarom oldani majd a hangszóró töltést USB-ről és csak olyan step up áramkört találtam ami 13-14 volt-ra húzza fel az 5 voltot.
Létező áramkör példa gyanánt:
Oda állítod a kimenőt, ahova akarod a lehetőségeken belül:
Célszerű az ajánlott feszültséggel tölteni.
Köszönöm, ilyen állíthatón is gondolkodtam, csak elfelejtettem. :)
Nem célszerű? Tehát akkor végülis lehet 13-14V-al tölteni és lezár az aksi áramköre, vagy annyival túltölti az aksikat?
Amennyire tudom a 3 cellás töltőáramkör csak a töltési végfeszültséget (és az alulsütést) korlátozza, de a töltőáramot nem, az akku számára nem szerencsés nagyságú töltőáram ellen nem véd, amely meg nem engedetten nagyobb
hőmérsékletre melegíti az akkut.
Én ezt rendeltem csak még várok rá az általad linkelt is gondolom ugyan az lehet csak nagyobb kimeneti áramot bír el? Az erősítő úgy néztem max 3A-t vesz fel azokkal a hangszórókkal amellyel majd használni fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!