Miért világít a kerti szolár lámpáról üzemelő DC DC átalakítóra kötött led folyamatosan, akár süt a nap akár sötét van?
Nem érthető mit szeretnél kérdezni!
A kérdésben azt írod miért világít akkor is ha süt a nap, lejjebb meg azt hogy "de mégis a fényben nem világít".
A kérdésben DC DC átalakító van a led helyére kötve és az hajt meg egy (nagyobb feszt igénylő) led-et.
A kiegészítésben az eredeti kis szolár lámpáról van szó, úgy ahogy az a bótban kapható - saját leddel.
Nem értem mi változik meg a mikor sötét van. Az eredeti lámpában a feszültség nem változik a leden akkor mitől gyullad fel?
Valamit rosszul mértél.
Szerintem amikor nem világít, akkor a LED-en mérhető feszültség épp a LED nyitófeszültsége alatt van, amikor világít, akkor fölötte.
A kettő között lehet kis különbség is.
Teljesen összekavarodtam. A helyzet a következő:
Megépítettem a PR4403 ic-vel egy szolár tápot/meghajtót:
A kimeneti fehér led helyére egy csatlakozót tettem. Ha fehér ledet csatolok rá tökéletesen működik világosban nem ég, sötétben ég.
Ha most a led helyére egy feszültségnövelő boost(DC-DC) konvertert teszek akkor az meghajt egy erősebb ledet ami világít a sötétben, de világít akkor is, ha világos van azaz akkor amikor elvileg a szolár táp lekapcsol. De nem teszi!
Mérvre a szolár táp csatlakozóján a feszültséget semmi nem változik akár sötét van akár világos (de a kis led viszont reagál). Hogy van ez. Megmérten 100szor is.
Köszi a gondolkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!