Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Li-ion akku töltése?

Li-ion akku töltése?

Figyelt kérdés
Vettem 4db 18650 3,7V 6800mA akkut.Sorba kötöttem,és kicseréltem a döglött csavarbehajtóban az aksit.Szépen forog,csak az erő hiányzik.Gondolom eleve nem volt benne elég erő,vagy kevés a benne lévő erő.Illetve kevés,vagy nem jó a korábbi töltője (230-240V 50Hz 8W/18.2V-210mA 3,8VA). Korábban nem li-ion akku volt benne.Milyen tulajdonságokkal bíró töltőt használjak (V/mA)?Természetesen nem szeretném kivenni,és külön tölteni őket.
2018. jan. 14. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy az erőt elviszi a már kopott mechanika?
2018. jan. 14. 14:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez így nem fog működni, illetve veszélyes is.

A li-ion aksik kényes jószágok, töltéshez is speciális áramkör kell, nem bírják a túltöltést, illetve a töltési karakterisztika sem mindegy. Valamint a rövidzárat sem szeretik. Ezért korlátozni kell a kivett áram nagyságát.( amire beépítenek elektronikát a csavarbehajtóba)

Minbdezek figyelmen kívül hagyása, durva élettartamcsökkenést, az akkuk felfúvódását, felrobbanását okozhatja.

2018. jan. 14. 16:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm,mindig tanulok valamit.
2018. jan. 14. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!