Hogyan tudok csinálni nagyon egyszerű led jelzést li-ion akkumulátorhoz?
Figyelt kérdés
Tehát, az áramkör az akksira van kapcsolva, ha a feszültsége 2,8-3V között van akkor világítson, ha több, akkor ne világítson hiába nyomom meg a gombot.2018. máj. 2. 19:56
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
Az a rajz kissé bonyolult. Nem kell más, csak egy tl431, aminek egy osztóval úgy állítod be a munkapontját (1. lábon), hogy ne 2,5, hanem 3 volton húzza le a 3. lábát földre (ami a 2. láb). A ledet a tl431 3. és 2. lába közé tedd. A 3. lábat a led előtétellenállásával kösd a tápra. Ha kisebb a feszültség mint 3 volt, nem fogja söntölni a ledet. Az egész megvan 5 alkatrészből.
3/7 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szép és jól hangzik de ismereteim hiányosak. Kondenzátor meg ellenállás az meg van de most második harmadik láb olyan keszekusza. Akkor már ha szabad kérni egy alkatrész listát mekkora ellenállás kell. Vagy hogyan számoljam ki az értékeket?
2018. máj. 4. 07:09
4/7 anonim válasza:
Erre gondolt a második válaszoló, valóban jobb megoldásnak tűnik, mint az általam javasolt.
5/7 anonim válasza:
Valamiért nem megy a kép link, itt a konkrét fórumbejegyzés:
6/7 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de nem tudom, hogy osztóval hogy állítom be a 3V-ot, valamint a fórumon is van rengeteg kapcsolás és ábra. Bocsánat, hogy hülye vagyok hozzá, de nem megy, amíg nem értem hogy hogyan működik. Ha bonyolult, akkor olyan ember válaszoljon, akinek van ideje leírni. Ha valaki segítséget kér tőlem, hogy a programrészletben hogy írjon meg valamit, lehet elsőre én is 4 szóba elmondom, de ha mondja, hogy nem ért hozzá, akkor elmagyarázom, különben értéktelen számára az információ. Utánanéztem a TL431-nek, olyat találtam, hogy 12V felett kapcsolja be a led-et. De azt sem tudnám így megmondani, hogy mit kell rajta változtatni, hogy ne felette, hanem alatta, és ne 12V-al, hanem 3V-al működjön. Ne haragudjanak meg, de szeretném megérteni, hogyan működik ez.
2018. máj. 4. 15:30
7/7 anonim válasza:
Köszönöm az 1-nek, hogy linkelt egy rajzot. Azt a rajzot próbáltam prózában elbeszélni :)
Kérdező:
Ez az IC , ez a TL431 akkor húzza le a 3. lábát földre, ha az 1. lábán a feszültség több, mint 2.5 volt. Ezért a fent linkelt rajzon az R3=5k, R2=1k, R1= 150 ohm...300 ohm között, ledfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!