Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Forrasztópáka - a pillanatforr...

Forrasztópáka - a pillanatforrasztó (pisztoly) erősebb vagy az állandóra bedugva hagyott típus is ugyanazt a hőt adja le?

Figyelt kérdés

Mondjuk azt látom h ez a kis ceruza-szerű 30 W-os, és hirtelen én úgy tapasztalom h nagyon elmarad a teljesítménye, a leadott hője a forrasztópisztolyétól ( az meg 100 W-os, csak azt nem tudom h azért 3x annyi mert hirtelen lesz meleg vagy a végső hő is eltérő a két típusnál?)

mi a váleményetek? eddig csak forrasztópisztolyoztam, de azzal meg az a gond h sokáig nem tudom rajta tartani vmin, viszont most vettem ezt a 30 W-os "állandóan áram alatt lévő" típust, és teljesen le vagyok döbbenve, hogy mennyire nem melegít át semmit, tulképpen éppen csak megolvasztja az ónt.

én fogtam ki rossz darabot vagy tényleg sokkal komolyabb a pisztolyos verzió?

2018. ápr. 6. 22:19
1 2
 11/20 Fantom83 ***** válasza:
2018. ápr. 8. 16:19
 12/20 A kérdező kommentje:

köszi, ez az igen !!

de látom ezek drágábbak, mint a fémhegyűek. mi a lényegi különbség a kettő között? érdekes ...

2018. ápr. 8. 16:28
 13/20 Fantom83 ***** válasza:

Gondolom a 125 Wattos hamarabb melegszik fel.

A minőséget mindég meg kell fizeti...

2018. ápr. 8. 18:03
 14/20 A kérdező kommentje:

a minőség rendben, és nem is a W miatt kérdezem, hanem mi ez a mostani divat, hogy nem rézhegyű hanemtalán acél az?

miben különbözik a kettő?

2018. ápr. 8. 23:08
 15/20 Fantom83 ***** válasza:

Az a dolog lényege,h a gyárosnak is meg kell élni valamiből.

Neki az az üzlet,ha veszel 3db fém páka hegyet közel 419 forintért.

Abból neki nincs haszna ha te felteszel hulladék tömör rézből hegyet,ami ráadásul hamarabb is melegszik át.

Ha kialakítás szempontjából nézed,a fém hegyű kivitelnél,addig-addig csavarozgatja az ember cserénél,h előbb utóbb csak meg adja magát a menet,vagy a hasított végű befogó rész,és akkor nagy valószínűséggel eldobja az ember,h nem kínlódik vele vesz másikat.

Na ez nem történhet meg a klasszikus kialakítású,profi Cseh forrasztónál...

2018. ápr. 9. 20:31
 16/20 A kérdező kommentje:

értem, köszi.

ma végre találtam egy tapasztalt műszerészt, és ő is azt mondta, h eszembe se jusson fémhegyűt venni, az csak égetni jó, de forrasztani nem.

szal oké, akkor azért csak kiderült, de érdekes h hiába régi meg cseh stb, azért azt nem nagyon adják 10 ezer alatt, a fémest meg már 3 ezerért is megkapod.

2018. ápr. 9. 20:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Amit én használtam 3-4 éve az olyan volt, hogy eredetileg fém hegye volt, de bele lehetett tenni rezet is és ugyanúgy működött.
2018. ápr. 11. 14:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Attól függ mit forraszt az ember.

Ha ócska bakelit nyákot amin egyből felválik a réz ha rásüt a nap, vagy trehány műanyag csatlakozót ami szinte szoba hőmérsékleten is deformálódik ezekhez még véletlenül sem nyúlnék pisztoly drót pákával vagy 60w-os állandó jelleggel fűtöttel csakis a legkisebb illetve szabályzott pákával.

Én speciel lábkapcsolós dugaljba csatlakoztatom még a 30w-ost is és munka közben ahogy látom, illetve érzem kapcsolgatom hogy ne melegedjen túl.

Egyébként pedig a szép forrasztáshoz nem jó az ha szétégetjük az ónt s annak gyantáját, illetve a réz anyagot amihez kötést szeretnénk készíteni. Ezért jó ha mindig valamilyen folyatószert, pasztát használunk ami remekül vezeti a hőt és a forrasztó ón egyenletesen szépen gyorsan terül és egyben ezzel erős lesz a kötés.

2018. jún. 4. 00:06
 19/20 A kérdező kommentje:
ez mind rendben de akkor is úgy tapasztalom h a fémhegyűvel képtelenség normálisan forrasztani. hát fene tudja, írta vki h szétégeti stb, én a legmelegebb szabályozatlannal is olyan királyul megforrasztottam a kényesebb dolgokat is ... sztem megszokás, kézügyesség kérdése, a 30 W viszont határozottan kevés bármihez is (esetleg magunkat megégetni jó, de az ónt már nem olvasztja meg :D )
2018. jún. 5. 21:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Érdekes mert nekem még a 30w-os páka is sok. Simán felolvasztja a forrszemet is állandóra kapcsolva. Ónozni persze hogy nem jó, oda minimum legalább 60w-os kell vagy pisztolypáka.
2019. febr. 20. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!