Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Pen vezető szétválasztás?

M1230 kérdése:

Pen vezető szétválasztás?

Figyelt kérdés
Pen vezetőt mérőóra kapcsain nem visszük át ezt mondták.Azért nem értem mert nekünk a lakáselosztóba bejön a pen vezeték és itt van szétválasztva.Akkor most hogyan nem visszük át a mérő kapcsain?
2017. nov. 20. 15:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Előbb szét kell választani védőföldre (PE) és nullára (N), utána csak a nullát kell rákötni a mérőre.
2017. nov. 20. 16:42
 2/13 A kérdező kommentje:
De nekem 2 vezeték van a lakáselosztóba itt kell szétválasztanom tehát most akkor nekem fázis pen jön be és nincs a mérőnél szétválasztva?.Most a fogyasztásmérőről van szó?
2017. nov. 20. 16:53
 3/13 anonim ***** válasza:

"kgnemeth nevű felhasználó válasza:

Előbb szét kell választani védőföldre (PE) és nullára (N), utána csak a nullát kell rákötni a mérőre."

Rossz válasz.

Gondolkozz:

A méretlen vezetékhez van valami közöd?

Nincs.

Tehát a mért vezetékkel kell megelégedned.

2017. nov. 20. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Én speciel almérőre gondoltam, nem arra, hogy a kérdező az Eon szerelője és itt kér segítséget.
2017. nov. 20. 17:02
 5/13 anonim ***** válasza:

"Én speciel almérőre gondoltam, nem arra, hogy a kérdező az Eon szerelője és itt kér segítséget."

Nem érted.

Fogyasztóként mihez van hozzáférésed?

A mért vezetékhez.

A mért vezetéket szét tudod választani a mérő előtt?

Nem.

Hivatalosan villamos almérő pedig nem létezik, hiszen villamos energia értékesítésre csupán az áramszolgáltató jogosult.

2017. nov. 20. 17:06
 6/13 A kérdező kommentje:
Na most teljesen félreértettétek.Az volt a kérdés hogy aki nekem azt mondta hogy a mérő kapcsain nem vihetem át a pen vezetéket az mit értett ez alatt.Azért mert nekem a lakásban az elosztónál 2 vezetékem van.Egy kék és egy fekete.tehát ha 2 vezeték akkor a kék a pen.és ezért nem értem ha a fogyasztásmérőóránál ami a lépcsőházban van szétválasztottak akkor nekem hol a PE harmadik vezetékem akkor mi a kék ha nem a PEN.mert ugye az nem lehet mert ha a mérőben szétválasztották akkor hozzám az nem jöhet.De ugye mivel Kettő jön be a kéket a PE sínre kötöm és innen a fi relébe tehát szét kell választanom.Akkor mégis a mérő után van szétválasztva
2017. nov. 20. 18:03
 7/13 A kérdező kommentje:
úgy nem vihetem át hogy rajzoltam vmit amire ez volt a válasz hogy a rajz nem jó mert a pen vezeték szétválasztása nem a mérő után történik.amit nem értek hát itt az elosztóva az meg a mérő után van
2017. nov. 20. 18:11
 8/13 anonim ***** válasza:
54%
És mi lenne ha hívnál egy szakembert aki ezt megnézni és megcsinálja? Brutálisan nem értesz hozzá. Miért kell bele barkácsolni a villanyba ha nem értesz hozzá? A gázt is te magad szereled, meg ha a gyereked/anyukád/apukád/testvéred szívét is te fogod megműteni? Miért nem képesek az emberek felfogni, hogy ez egy szakma amit megtanítanak a megfelelő helyen és aki nem ért hozzá az ne nyúljon bele. Majd a bíróságon találkozunk amikor az a kérdés, hogy hány évet kapjál azért mert a szomszédot és a gyerekedet/anyukádat/apukádat/testvéredet/... agyon vágta az áram. Lehet tük jó poén dicsekedni a haveroknak, hogy te szerelted a villanyt 0 hozzáértésel de egy temetés és után több év a sitten már kevésbé vicces.
2017. nov. 20. 18:31
 9/13 anonim ***** válasza:

"ez volt a válasz hogy a rajz nem jó mert a pen vezeték szétválasztása nem a mérő után történik"

Ne aggódj, hülyeséget mondtak neked.

2017. nov. 20. 18:31
 10/13 anonim ***** válasza:

"nem értem ha a fogyasztásmérőóránál ami a lépcsőházban van szétválasztottak akkor nekem hol a PE harmadik vezetékem"

Nem választottak szét.

Az áramszolgáltató nem tesz ilyet.

Még tévedésből sem.

Tehát ez a feladat rád hárul.

2017. nov. 20. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!