Milyen apple laptopot erdemes venni? Arertek aranyban melyik a legjobb es ami meg jopar evig jol fog szolgalni. Vagy esetleg legyen a windows-os?
Át tekintetében mindegy, hogy Apple vagy Windows-os laptop. Egy tényleg ugyanolyan minőségi laptop árában, mint a MacBook, nincs jelentős eltérés. A MacBook nem a 160 ezres Tesco-s fröccsöntött borzadálynak az ellenfele, hanem pl. Dell XPS, MS Surface, jobb HP-k. Ami az Apple mellett szól : nagyon jó az akksija. Volt egy fogyasztóvédelmes teszt is erről. A Dell-től kezdve mind hazudozik össze-vissza az üzemidőről, egyedül az Apple hozza az ígért órát, sőt azt is túllépi. Szervízben is Apple gépek voltak legkevesebbet. Erről is volt felmérés. Én is azt látom a környezetemben, hogy a legtöbb (98 %) Macbook akksija évek múltán is sok órát kibír. Ezzel szemben az ennyi éves Windows-os laptopoktól - hacsak nem igen minőségi üzleti gép - csoda a 2 óra is.
Photoshop, videóvágás, hosszútávra tervezel követelmények alapján én Pro MacBook-ot javasolnék. A sima (nem Touch ID és Touch Bar) 13-as Pro nem éri meg. Több teszt alapján is hasonló a teljesítménye, mint a sima Macbook vagy Air. Nagyon egy kupacban van ez a 3 gép. Egyébként én magamnak sima Macbook-ot tervezek venni. Amelyik országban mi élünk ott 70 - 100 ezerrel olcsóbb, minden Apple gép, miközben az átlag fizetés majdnem 10 x annyi, mint Magyarországon. Csak azért írtam ezt le, hogy lehessen látni ezek nem mindenhol luxus cikkek. Hamár itt tartunk, akkor én a helyedben valamelyik szomszédos vagy közeli Uniós országból rendelném meg. Lehet olcsóbban kapni, mintha 27 % áfával veszed meg, de garancia ugyanúgy érvényes Magyarországon is. Hihetetlen, hogy pl. a Macbook árából több mint 100 000 Ft áfa. Visszatérve a Pro-ra, a Touch ID-s 13-as laptop már jobban megéri, mint a sima, de ha a 13-as Pro-t pl. 16 GB memóriával és i7 procival kéred, akkor már inkább jobban megéri a 15-ös Pro, mert így már hasonló az ár. Mint mondtam, egy hasonló tudású, minőségű Dell, HP laptop is lesz ennyi árban.
Lenovo-t hagyjuk. Köszönő viszonyban sincs a kínai IBM a régi IBM laptoppal. Apám tudna erről mesélni, mert ő mindkettőt használta.
Pénz függő.
Az első szépen leírta.
A 15 colos macbook pro a legkisebb ssdvel és a legerősebb cpu/gpu val 1millió. Ezt érdemes bele kérni hisz ezek nélkül csak 150 ezerrel olcsóbb...
Viszont ha nem akarsz ennyit rákölteni akkor macbook 12” vagy a toucbar nélküli pro is jó.
Énis macbook vásárlás előtt állok és azt tudom tanácsolni, hogy ha nem kell sürgősen akkor várd meg a kövi mac frissitést. Valszeg tavasszal lesz szóval szerintem megéri megvárni.
A 12 colos macbooknak ha kihúznák a képernyőjét a szélekig. Na az adná :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!