Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik lenne jobb...

Szerintetek melyik lenne jobb valasztas az esetemben: iPad vagy fenykepezogep? 16l

Figyelt kérdés

Igazabol meg eletemben nem volt egyik sem, max fenykepezogep, de az a szuleime es nem adjak nekem. Szoval osszegyujtottem 250k-t, es valamelyiket szeretnem megvenni, de nem tudom, hogy melyik lenne praktikusabb.

iPad Pro 2017 12.9-esen es egy Nikon D5300-ason gondolkozom objektivvel.

Ipad melletti tenyek:

-tanulashoz jol jonne

-sorozatnezes, youtube stb

-sokat utazom

-szeretek rajzolni elektronikusan, de ez csak hobbi, es a ceruzat melle szerintem meg se vennem

DE ismeroseim azt mondtak, hogy laptop/telefon mellett igyis-ugyis elunom idovel az iPadet. Mindketto van nekem, es felek, hogy elunnam en is mellettuk, igy folos penzkidobas lenne

Fenykepezogep:

-szeretek fotozni

-sokan dicsertek, hogy jo szemem van hozza

-a telom kameraja annyira nem profi, mint egy fenykepezogepe. Van rajta portre mod, meg szep nagyon szep a hatlapi kamera, de “nem erzem az igazinak”

Szerintetek? 16 evesen elegedjek meg a telefonom kamerajaval es vegyek iPadet vagy fenykepezogepet inkabb?

2017. okt. 2. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
szerintem fényképezőgép ennyi idősen nem sok értelme van egy ipadnak.
2017. okt. 2. 12:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Ipad.
2017. okt. 2. 13:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Az iPad-nek semmi értelme, ha van laptopod meg okostelefonod. Kiegészítőnek jó, de nem akkor, ha az összes vagyonodat költöd rá. A fényképezőgép sokkal jobb ötlet, ha komolyan érdekel a dolog, és szeretnél fejlődni, meg esetleg majd pénzt is keresni vele, akkor mindenképp azt ajánlom a pár év alatt elavuló tablethez képest.

A Nikon D5300-as gépváz jó. Ne azt nézd, hogy abból a legújabbat vedd meg, hanem amit már reális áron kínálnak. Szóval ez a gép ilyen szempontból pont jó. Vegyél hozzá egy fix 50-es objektívet is, azzal leszel igazán boldog az elején. Mondjuk most megdöbbentem, mikor ránéztem, hogy 70 ezerért kínálják, de biztosan van olcsóbb is, vagy vegyél használtat, ilyenből sok van eladó (pl. Facebook, Nikon adok-veszek csoportok). Fotózd a barátaidat, és ha úgy látod (meg az alanyoknak is tetszik), hogy megy vállalhatsz családi fotózást, babafotózást, erre elég nagy az igény. Fejleszd fel a gépparkodat, vegyél még objektíveket meg vakut, és pár év múlva mellékesen megveheted az akkori iPad-et is, bár több értelme akkor sem lesz a tabletnek szerintem.

2017. okt. 2. 13:40
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha igy kell megkérdezni és nem tudod , akkor egyiket se vedd meg. Mert nincs egyikre sem olyan nagy szükséged, ezért várj vele. Azért mert van most pénzed felesleges csak azért is elszórni, ami nélkül úgyis meg vagy.

Majd elköltöd amikor nagyon nagy szükséged lesz valamire.

2017. okt. 2. 17:48
 5/13 anonim ***** válasza:
#4: egyébként ez jutott eszembe nekem is először. De ugyan melyik 16 éves bírja ki, hogy ne költse el a pénzt? Meg mikor jön el nála, hogy arra költse, amire tényleg kell? Kellenek ugyanakkor álmok, és ha elérted, hogy megvedd, akkor hajrá. Én is emlékszem, hogy mennyire szerettem volna anno digitális fényképezőgépet. Sokáig gyűjtögettem rá, eszméletlen drága volt. Azóta meg ez az egyik munkaeszközöm, és sokszorosan visszakerestem az árát mindegyik megvett gépemmel.
2017. okt. 2. 17:56
 6/13 A kérdező kommentje:

Hu, hat en igazabol szeretnek regota egy kamerat. Olyan 13-14 evesen is akartam, de emlekszem telefont kaptam helyette, es mindig elhalasztottam a megvetelt. Jo, soha sem volt nagyon nagy almom, de orulnek, ha lenne... VISZONT egy iPadtol is boldog lennek.

Nagyon donteskeptelen vagyok. Valoszinuleg meg varok 1 honapot mielott megveszem, mert nem tudok donteni. A fotozast hobbikent csinalnam igazabol, nem szeretnek benne lenni a szakmaban (szerintem), mint fotos, mert mernoki iranyzat lenne az almom

2017. okt. 2. 18:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Az viszont kiábrándítóan hangzik, hogy van laptopod meg okostelefonod, de boldog lennél egy iPad-től. Akkor inkább egyik sem, én is azt gondolom. Mit tudna az iPad, amit a laptopod nem? Még több időt tölthetnél a neten?
2017. okt. 2. 19:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Ohm, igazabol a sok utazas miatt gondoltam ra es nem hasznalom gyakran a laptopom, max ha kell suliba valami prezentaciot vsinalni. Par yt videoert meg egy kisnsorozatert meg nem akarom bekapvsolni a gepet, ipad egyszerubb lenne es kenyelmesebb/jobb mint a telefon
2017. okt. 2. 20:30
 9/13 anonim ***** válasza:

Akár mind kettőt. Arra amire használnád az Ipadet, tökéletessen megfelelne az új 2017-es sima ipad. Azt már 100ezerért újonnan meglehet venni.

Ezen kívül kezdésnek fényképezőből szerintem megfelelne egy Canon eos1300D + egy 18-55 obi.

Így lenne egy ipaded és egy DSLR-ed is.

2017. okt. 3. 08:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Jaja, ez is egy jó ötlet. Bár akkor már hanyagolnám az iPad-et, és vennék valami nem Apple, de jó tabletet fele áron. Fényképezőgépnél meg ha egyelőre csak hobbiként érdekel, és nem akarsz fotózni, akkor lehet, hogy nem is kellene DSLR gép, hanem egy erős kompakt, ami sokoldalúbban használható, nagyobb zoomtartománya van, stb. 150 ezer körül ilyet is kapsz, és hátrányod annyi lesz egy olcsó DSLR-hez képest, hogy lassabb lesz a fókusz... De ha nem fotózol rendezvényeken, esküvőn, vagy sporteseményeken, akkor ez nem akkora probléma szerintem. Szóval érdemes átgondolni, mert akár mindkettőt megveheted ekkora keretből. A termékek ár-érték arányán viszont gondolkozz el.
2017. okt. 3. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!