Max 20 Wattos lámpához már a 26 Wattos izzó is komolyan tűzveszélyes?
Albérletben vagyok és kiégett a lámpa, a főbérlő meg vett 26 Wattos energiatakarékos égőt, de mikor kicseréltem volna, látom, hogy a lámpára MAX 20 Watt van írja. Nem értek hozzá, de kb tudom, hogy ez azt jelenti, hogy ilyen teljesítményű izzóig biztonságos, utána tűzveszélyessé válik (valami ilyesmi? ). De ez a 6 W is lényeges különbség? Vagy itt azért még nem kell aggódnom.
Köszi a válaszokat, legyetek türelmesek, 16 éves lány vagyok, nem értek hozzá :S
A ráírt teljesítmény korlát hagyományos izzószálas izzóra vonatkozik. A korlátozás oka a melegedés.
A kompakt fénycső gazdaságosabban használja fel az energiát, vagyis kevesebb hőt termel.
"130 Wattos hagyományos izzónak felel meg. Ugye ekkor is a 26 az ami számít?"
26W az a teljesítmény amennyit a hálózatból felvesz (ennyit fogyaszt).
Max elolvad a foglalat, vagy a búra.
De más baja nem lesz.
Az sem mindegy, hogy a lámpatest lefelé vagy éppen fölfelé világít, pl fölfelé tud távozni belőle a meleg levegő könnyeben, lefelé nem.
Azért erre a lámpára kíváncsacsi lennék.
E27 foglalattal még nem láttam 20W-os ízzót.
E17-tel ugyan igen, de abból meg még nem láttam 26W-os kompaktcsővet.
Inkátt 26-os halogén lesz az. Amit ugyan én is betennék simán, de nagyon legfeljebb 40-es hagyományosnak felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!