Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez a hagyományos izzó hogyan...

Ez a hagyományos izzó hogyan lehet még forgalomban? Csak rákerestem, könnyen találtam 100 W-os régi fajtát.

Figyelt kérdés
[link]

2017. szept. 11. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy 100W-os
2017. szept. 11. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez nekem is érdekes. A cég Romániában van bejegyezve, de már ők is EU tagok.
2017. szept. 11. 16:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A még meglévő készletek eladhatók, gyártani nem lehet őket.

Lehet, hogy Romániában még van belőle!

2017. szept. 11. 17:00
 4/8 Szirty ***** válasza:
6%

Érdekes a termékleírása:

"Ez egy egyszerű tranzisztor, amin áthalad az elektromos áram és a magas hő hatására fényleni kezd."

[link]

2017. szept. 11. 17:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tranzisztor... ja :D Még elektroncsőnek is hiányos, se anód, se rács, csak közvetlen fűtésű katód.
2017. szept. 11. 17:39
 6/8 A kérdező kommentje:

A meglévő készletek már kimerülhettek normális esetben.

Az EU-n belül úgy tudom hogy a forgalmazása tiltott ezeknek a régi izzóknak.

Az is furcsa, hogy a Wikipédia azt írja, hogy 17 wattra szorították le a megengedett fogyasztást mióta a szabályozás életbe lépett. De ez fölött is van izzó kínálat rendesen. Úgy tűnik nekem nem sikerült betartatni a rendeletet, a 17 W-os részét biztosan nem.

2017. szept. 12. 12:43
 7/8 Szirty ***** válasza:
3%

17W a max?

Érdekes lenne betartani egy 30000 négyzetméteres gyártócsarnok vagy sportpálya vagy akárcsak a városi közvilágítás esetében...

Vagy mégis csak van kivétel? :)

2017. szept. 12. 18:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A régi izzókat is gyártják csak rezgésálló kivitelben. Rá van írva, hogy ipari felhasználásra. Ezzel a csellel kerülték meg az unios előírásokat.
2017. okt. 23. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!