Hogyan lehet kimérni egy rossz bekötést illetve szakadást multiméterrel?
Ha rosszul kötöd be a konnektort?
Azért vannak a vezetékek színjelölései, hogy tudja az ember melyik mi.
A szakember meg azért van, hogy ismerje a színek jelentését és azt hogy a konnektor melyik kivezetése micsoda. Így nem kell méricskélni, a bekötés jó lesz.
A GYK lehetőségeit meghaladná annak a multiméter használatának pontos leírása.
Egyébként feszültség méréssel csak a fázist tudod "kimérni". Azt nem hogy melyik a nulla és melyik a védővezető (már ha a színek nem mondanak semmit).
És igen, feszültség alatt lévő pontok között nem lehet ellenállást mérni a multiméterrel, mert a műszer az általa kiadott feszültség által keltett áram alapján határozza meg és jelzi ki a mért ellenállás értéket.
Ehhez a kiadott feszültségnek ismertnek kell lennie, de ha külső valamekkora fesz. van a mért pontok között ami hozzáadódik vagy kivonódik a műszer mérőfeszültségéből, akkor hülyeséget fog mérni.
Ráadásul a műszer néhány voltos egyenfeszültséggel operál, ha ide 230V váltakozó fesz. kerül, az tönkre is teheti a műszert!
Ha valaki nem elektromossággal foglalkozó tanult szakember és nincs tisztában alapfogalmakkal, azzal nincs semmi baj.
Baj akkor van ha ő nekiáll villanyt szerelni!
Szóval csak óvatosan és hívj szakembert!
Próbalámpával.
Meg a szineket helyesen kell bekötni.
Ha nem szines akkor keress valakit aki ért a villamossághoz (jobban mint te).
Kedves "f....ot" kérdező!
Én válaszoltam a kérdésre. Legalábbis részben. A másikra pedig egészen pontosan.
A válasz nélkül hagyott részre azt írtam, hogy a GYK terjedelmi okokból nem teszi lehetővé a választ.
Más szóval túl hosszú lenne a válasz és valószínűleg 40 új kérdést vetne fel, mert nem értenéd.
Ezért engedelmeddel három mondatos kérdésre nem fogok neked könyvet írni, ha már eleve sejthető a hozzáállásod miatt mi lesz a vége (elküldesz mindenkit a p...ba aki olyan választ ad amit nem értesz).
Szóval haladj előre kisebb lépésekkel és sokkal nagyobb alázattal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!