Milyen veszélyeket rejt egy kábelbehúzás? (villanyszerelés)
Ha én vésem ki a a falat, falazom be a csövet, húzom be a kábeleket (figyelve a kábelvastagságra terheléstől függően), létrehozva az elágazásoknak az üregeket a falba, onnan szintén behúzom a csövekbe a kábelt (pl konnektorhoz, fogyasztóhoz), és utána hívok villanyszerelőt aki megcsinálja a bekötéseket, elágazásokat, az mennyire veszélyes?
Meg tudom tervezni az összes áramkörhöz, hogy mekkora fogyasztókat tervezek. Ha valamit elszámolok, akkor utólag a szaki tud még szólni. Ha bele kell is nyúlnia, se mind1, hogy 5 szobát kell behúznia vagy csak 1-et.
Azért kérdem, mert nem látom értelmét, hogy én fizessem ki a vésést, behúzást, ha egyszer nem rejt komoly problémát. Ha megfelelő minőségű anyagokkal dolgozom, akkor mi lehet a gond? Ha könnyen megy a behúzás, nem törik meg a kábel, akkor mi lehet a baj?
Ahogy olvasgatok, sok fórumban minden segítség nélkül csak annyit tudnak böfögni a kommentelők, hogy hívj villanyszerelőt. Még olyan kérdésre is ahol egy pár V-os elemet kellene csak bekötni.
Drágább lesz.
Minden szerelőnek van egy kialakult munkamenete, amit akár bekötött szemmel, seggbedugott fél kézzel is megcsinál, mert megszokta. Milyen sorrendben merről merre húzza a vezetékeket, hogy szórja be a kötéseket, stb... Nem kell mérnie, mert ott van a fejében, mit honnan hova mikor hogy.
Ha talál egy csomó dobozt, mindből kiáll egy csokor vezeték, akkor olyan nincs hogy egyenként mindet nem méri végig, mielőtt beköti. Hiába adsz neki mindenféle listát, meg számozásokat, akkor sem. Mert ha valami mégsem úgy van, akkor őt veszik elő.
Nem jó ilyen módon spórolni akarni. Ez hasonló a "majd megmondom a hibát hibakódolvasóval, viszem az alkatrészt a bárdiunixlángból, a szerelő meg csak rakja be" hozzáálláshoz. Mindenki a munkájából él, akinek esze van, nem fog belemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!