Milyen közel lehet a lakáselosztó szekrény (kismegszíkítók) a gázórához?
A villanyóra kívül van a lépcsőházban egy megszakítóval, onnan jön a betáp a lakásba. Ott vannak a kismegszakítók kb 1 méterre a gázórától. Szeretném közelebb vinni hogy egy szekrényt köréjük lehessen tenni hogy szebben nézzen ki.
Konkrétan az érdekel hogy vonatkozik-e a kettő távolságára valamilyen szabály. Zárt szekrénybe tehetem? Szellőzés?
EPH van.
5.1.9. A fogyasztásmérõ mellett vagy alatt, 60 cm-nél közelebb fémhálózat (víz-, gáz- fûtõcsövek stb.),
illetve gázfogyasztásmérõ ne legyen. Ha ez elkerülhetetlen, akkor a fémcsövet járulékos szigeteléssel kell
ellátni, pl. a fémcsõre hosszában hasított mûanyag védõcsövet kell erõsíteni, vagy a fémcsövet villamos
szigetelõanyaggal átlapoltan körül kell tekercselni, vagy a fogyasztásmérõ és a fémcsõ, illetve a fogyasztásmérõ és a gázmérõ közé szigetelõlapot kell helyezni. A járulékos szigetelés 30-30 cm hosszban nyúljon
túl a fogyasztásmérõkön, az alátéttábla szélétõl mérve. A közös fogyasztásmérõ- és gázmérõszekrény
megfelelõ szellõzésérõl gondoskodni kell.
"sajnos erre egyértelmű szabvány sehol nincs"
MSZ 447:2009
Az első válaszban ebből idéztem.
Ajánlom szíves figyelmébe.
Ha segítségre van szükséged, miért nem a megfelelő helyen kérdezed?
Gondolom a műszaki ellenőri tanfolyamot sem a gyakorikérdéseken keresztül végezted.
Ide írj:
Magyar Elektrotechnikai Egyesület
mee@mee.hu
Kedves válaszadók. Megoldottam. Maradt ahol volt de süllyesztett szekrényt raktam be. (36 helyes :D)
A válasz továbbra is érdekelne.
A mérőre vonatkozó előírást én is megtaláltam, csak ugye nem a mérőről szólt a kérdésem ahogy azt páran észrevették.
Más fórumokon is érdeklődtem, de finoman szólva mindenki leszarta. Csak itt kaptam választ, mégha nem is teljeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!