Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy egy...

Létezik olyan, hogy egy számítógép "elhasználódik? "

Figyelt kérdés

Most két éve, hogy megvettem a jelenlegi PC-met. i3-2100, Radeon HD 5830, 4 giga ram, Gigabyte alaplap.

Mikor megvettem, medium beállításon vitte pl. a GTA 5-öt, egy időben CS:GO-val is játszottam vele, stabil 200-250 fps-em volt low beállításon. Viszont ahogy telt az idő, egyre csak lassult, azt hittem hogy egy újrarakás megoldja, de nem. A gépet minden hónapban legalább egyszer kiporoltam, 3-4 havonta újra pasztáztam procit és vidikarit is. Lehetséges, hogy azért, mert van egy része a vinyómnak amit eddig még nem töröltem le? A vinyó ketté van osztva, egyiken tárolom a fontos dolgaimat, amit soha nem formáztam még eddig, másikon pedig van a rendszer. Vagy tényleg létezik olyan, hogy idővel elfáradnak az alkatrészek és belassul, nem szuperál már úgy, mint régen? Kb. 6 éves a gép. Tudom, ami használva van az kopik.

Előre is köszönök minden választ.

2017. ápr. 26. 14:23
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Amit elfelejtettem leírni, hogy néha alap helyzetben is 90-100 % között mozog a merevlemez kihasználtsága. És nem igazán látom, hogy bármi is leszívná.
2017. ápr. 26. 14:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Perzse, az elektronikus dolgok előbb-utóbb mind elromolnak. Bár azért szerintem 6 év nem olyan sok idő, nekem több ideje van meg a gépem, most ment tönkre a vinyó (volt egy két előjele), de egyébként semmi más baja nincs
2017. ápr. 26. 14:36
 3/13 A kérdező kommentje:
Megnéztem HD Sentinellel, a vinyóm kifogástalan állapotban van, és még egy kb. 1000 napot jósolt neki. Kb. 500 napot volt eddig használva. Egyébként én arra gondoltam, hogy mivel azt a részét sosem raktam még újra a vinyónak, elképzelhető, hogy vannak rajta nem oda illő kémprogik, vagy hasonlóak amiket az Avast nem érzékel?
2017. ápr. 26. 14:48
 4/13 A kérdező kommentje:
Mert egyébként azért kicsit túlzásnak tartom a romlásra fogni azt, hogy mint irtam régen 200-250 fps-el játszottam, most meg ugyan ezt 80-al érjem be.
2017. ápr. 26. 14:50
 5/13 A kérdező kommentje:
Emlékszem hogy egyszer megtámadta a gépet egy olyan vírus, ami minden fájlomat .bin fájllá alakította. Lehet, hogy ez még mindig ott lehet a meghajtón és szívja a teljesítményt?
2017. ápr. 26. 15:35
 6/13 anonim ***** válasza:

A teljesítményt más szívja.

Ugye ahogy fejlődik az "átlag" gép, nem szívbajosak az új

verziók kihasználni azt.

Legegyszerűbb példa a Firefox. Régen úgy optimalizálták,

hogy ne egye meg a ramot. Most egy alap Firefox (minden

bővítmény nélkül) képes megenni 1,5GB RAM-ot csak úgy.

Hiába zárom be a füleket, újraindítás nélkül 1GB-ra csök-

ken csak az elhasznált memória mérete.

Most képzeld el, hogy millió program fut a gépeden, ami

mind eszi a processzort, memóriát attól függetlenül, hogy

te épp mit csinálsz. Ha terhelt a proci, simán képes felé-

re (vagy alá) esni a sebesség. Mivel új driverek is jönnek

ki, ezért lehet abban van valami változás, lehet lassabb

lesz.

Tehát millió oka van, hogy mitől lassul be, de az biztos,

hogy nem anyagfáradás okozza. Felesleges újrapasztázni a

procit, videot, egyszer kell rá normális paszta, és onnan-

tól nem kell hozzányúlni.

Nekem ugyanúgy fut érdekes módon az 5 éves gépen a cucc,

mint amikor megvettem. De nem is szemetelem tele minden

szarral :)

2017. ápr. 26. 16:52
 7/13 A kérdező kommentje:
Én is mindig szelektálok és próbálok mindent megbízható forrásból beszerezni. Chromeot használok böngészőnek mert a Firefox tényleg sokat eszik.(nem mintha a Chrome nem fogyasztana)
2017. ápr. 26. 18:24
 8/13 A kérdező kommentje:
De akkor mégis mit kéne csinálnom hogy újra úgy fusson mint fénykorában?
2017. ápr. 26. 18:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Az akkori állapotot állítsd vissza.

Akkori oprendszer verzió. Addig a dátumig a frissítések,

és az akkori verzió minden programból. Mondanom sem kell,

hogy ez így erős, mert lehet fele reklamálni fog, hogy

kell neki az újabb, vagy épp el sem indul.

2017. ápr. 26. 19:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Húha, oké, egy próbát majd megér. Bár nem szívesen váltok vissza Win7-re.
2017. ápr. 26. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!