Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Panellakást, hogy lehet...

123456valami kérdése:

Panellakást, hogy lehet leárnyékolni a Wi-Fi jelektől? Van rá speciális árnyékoló? Céget sem nagyon találok a neten, aki ezzel foglalkozik. Vagy elég, ha alufóliával letapétázom a falakat és a mennyezetet? Csak komoly választ várok.

Figyelt kérdés
wifi

2017. márc. 3. 15:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

A WiFi működik: van egy adóóldal és van egy vevőoldal.

Egy rádió az egy szimpla vevő. Ahhoz, hogy oda vissza lehessen "beszélgetni", adóoldal és teljesítmény is kell.

Ez ugye eddig érthető.

Namármost: az én Wifim a max. megengedett 100mW-os adóteljesítményű, azaz hatótávolsága a szokványos, azaz két falon át már csak néhány méter.

A szomszéd rakhat akármekkora adóteljesítményű (2-3W-ot emlegetsz) készüléket, ha az én adásomat (mert az szabványos) nem veszi, akkor dugába dőlt mindenféle komunikáció, részéről nincs értelme az egésznek, nem működik, nem tud lopni semmit, úgyhogy feladja.

A jelszavas védelemről nem is ejtenék szót, mert ha azt aktiválom (természetesen), akkor már teljesen mindegy kinek milyen teljesítménye van, csak az tud velem/rajtam keresztül komunikálni, akinek erre jogot adok.

2017. márc. 4. 09:29
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam , hogy ilyen részletekbe kell menjek..

A lakásban ki lett mérve műszerrel az erős wi-fi !!

Ezért írtam, hogy csak komoly választ várok. Olyat , aki segíteni tud ebben. Több komolytalan dologra nem válaszolok.

2017. márc. 4. 10:16
 13/21 anonim ***** válasza:

Hogy ki lett mérve, azt elfogadom, de az egészségkárosító hatás hol bizonyított?

Mert ha ez orvosilag bizonyítható, fel kell jelenteni a szomszédot egészségkárosítás miatt, bevasalni a műtéti költségeket, a kiesett munkaidőre járó bért.

Ne hagyd magad! Ne légy tutyi-mutyi!

2017. márc. 4. 19:42
 14/21 anonim ***** válasza:
81%

Van egy olcsón eladó tanyám.

Ott nemhogy WiFi, még mobilnet sincs.

Ez a Te helyed!

2017. márc. 5. 10:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Költözz tanyára, ott nincs wifi. Igaz van ahol áram sincs. Az való neked.
2022. szept. 3. 06:08
 16/21 anonim ***** válasza:

Dehogy műtötték ezzel. Csak az orvos is ember, és ha látja hogy a beteget a tények nem érdeklik, csak a saját beképzelése, akkor pár magyarázat próbálkozás után inkább ráhagyják. Olyasmi mint a hypochonder, aki mindenféle betegséget beképzel magának. És bőszen mutogatja a zárójelentést, a pszichiáter által ráirt diagnózissal: krónikus hypochondria - "ugye megmondtam hogy beteg vagyok!!!"

Városi legenda, de lehet hogy meg is történt: nőgyógyász már agybajt kapott attól a pácienstől, aki beképzelte magának, hogy berepült "oda" egy légy, és azóta bent zümmög. Nem lehetett meggyőzni hogy nincs bent semmi. Végül inkább felfektették a vizsgálóasztalra, nekikészültek a "műtétnek" rendesen beöltözve, majd megmutatták neki a micsodájából kivett (valahol nagy nehezen élve elkapott) legyet egy befőttesüvegben ropködve. Ettől lenyugodott.

Szóval a kérdező csak kitalálta ezt a műtétet, wifi-érzékenység nevű kórkép nincsen, pszichoszomatikus tünetek viszont vannak, amikor valaki azt képzeli, hogy árt neki a szomszéd wifije. Mindig vannak ilyenek, szerencsére kevesen. Pár évtizede a tüntetések rendszeres résztvevője volt valami hibbant bácsi, alufólia sisakkal a fején, ő azt képzelte, hogy repülőgépekkel követik, olvasni akarják a gondolatait, és fejfájás okoznak szándékosan. Még egy negyedik osztályos informatika szakkör színvonalán álló weboldalt is összekalapált erről...

Sajnos a dark3rats.uw.hu oldal már nincs meg, és a Wayback machine archívum sem őriz róla használható másolatokat, mert a hülyéje mindent, a szövegeket is gif-ben tette fel.

2022. szept. 3. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:

Azt is le merem fogadni, hogy nem a Nemzeti hírközlésim Hatóság emberei voltak kint térerőt mérni, hanem valami önjelölt sötétzöld sarlatán. Mindenféle "káros rezgésekre" érzékeny "műszerrel", ami persze ott jelez káros sugárzást, ahol épp a kezelő ember akarja...

Csak hogy nehogy nyugodtan aludjon az idiótája: a falakban lévő elektromos vezetékeknek is van sugárzása. Ott mennek az ágy mellett a falban bzzzzzz.... húúú, most mi lesz? És ha sikerülne is ez a beteg leárnyékolás: jól kicseszne magával, mert a mobilja, mivel sokkal gyengébben fogja érzékelni a bázisállomást - ha egyáltalán érzékeli - folyamatosan maximális teljesítménnyel sugározva fog bázisállomást keresni, ezáltal növelve a Faraday-kalitka _belsejében_ a "káros" sugárzást.

Persze amiről nem tud, az nem fáj: bármelyik elekrtomos közlekedési eszközön is ki lehet téve ilyen "sugárzásnak", a talpa alatt 10 centivel száz amperek rohangálnak, de mivel nem tud róla, nem okoznak tüneteket. Vagy a GSM átjátszók, tele van velük a város. Lehet hogy épp a feje felett is van egy a házon. Ez mind nem okoz tünetet, csak a szomszéd 100mW teljesítményű wifije.

Sajnos az ilyen betegségnek része a hatalmas ego, és az erőszakosság is. Nem lehet meggyőzni róla, hogy gyári hülye. Hát persze hogy inkább ráhagyják, ez is része a terápiának...

2022. szept. 3. 10:30
 18/21 Szalontai Sanyi válasza:

Költözz vályogból épült házba!!!

Az agyag (vagy föld)jól árnyékol mindenféle sugàrzást:rádióhullámok,GSM wifi,elektroszmog stb.

Emiatt az árnyékoló tulajdonságnak köszönhető a sokezer távközlési mühold ugyanis a Föld árnyékol.

2023. máj. 26. 22:38
 19/21 anonim válasza:
Alufóliát én próbáltam, nekem elég gyenge kb. semmit se ért, nemrég csináltam egy pici területen réz huzalból árnyékolást, az egyből 0ra leküldte a wifi. Szóval egy fém szúnyogháló szerintem is egy igen hatékony megoldás tud lenni, ami aránylag olcsó is. Természetesen ezeket mind valódi földeléssel ellátott konnektorból kell vezetni. Máskülönben én is azt tanácsolom, hogy bérelj egy jobb helyen lévő lakást, ha megteheted, ha nem, akkor meg érdemes elgondolkodni, hogy kiadod, ezzel a storyval persze.
aug. 12. 21:30
 20/21 anonim válasza:
Az előző vagyok, egy kis elmélet, hogy értsed mi a jó, mert lehet van neked megfelelő dolgod, aztán nem kell venni. Nagy frekvenciás jel a kábel szélre torlódik, úgybond a kábel belső fele pihen, néha még ki is "spórolják" raknak helyette optikai internetet a belsejébe, ez a skin hatás. Az örvény áramnak, meg az indukció törvényének érdemes utána olvasni-ábrákat megnézni. Ill. amit még elképzelhetőnek tartok, mert gondolom, nem akar direktbe ilyen gépet használni a szomszéd se, az az, hogy a szomszédnál még jó, de utána mondjuk a panel acél csövei nem földeltek, hanem ellenkezőleg 230V van benne mert valaki rosszul rakott fel egy képet a falra mondjuk... Aztán nálad már a felerősített jel jelenik meg, mivel a betonban is szép számmal van tekercselés is, meg mint vasmag (ami ugyebár az indukciót akár 1000szeresére is meg tudja növelni) Fázis cerkával meg kellene nézni, nézetni az erkélyt, ha fémből van, meg különböző fém dolgokat.
aug. 12. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!