Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Akik youtuberkednek, azok...

Akik youtuberkednek, azok mennyire komoly felszereléssel teszik?

Figyelt kérdés

mert hallottam már olyat is hogy valaki az okostelóval veszi fel a videót, na de olyanra is láttam példát, hogy sztem 1 milla (vagyis sokkal több, hát csak a Canon simán 1,5 milla volt) simán volt a felszerelése, nagyon durva géppel, állvánnyal, tartókkal, többszázezres puskamikrofonnal, ledlámpákkal, egyebekkel.

szóval mennyire szoktak ebbe ilyen összegeket ölni vagy mennyire nem? Mert ezeken a nagyon kemény felszereléseken én is meglepődtem, mikor az egyiknél megláttam, nem gondoltam volna.

Főleg youtuberkedők válaszára lennék kíváncsi de persze ha másnak van ismerete, azt is megköszönöm.

2016. ápr. 22. 12:41
 1/5 anonim válasza:
Egy népszerű amerikai youtuber azt mondja, hogy nem a felszerelés számít. Ha van a videóidnak tartalma, akkor mindegy, hogy most az egy Canon 80D + Rode mikrofonnal készült vagy egy telefonnal..
2016. ápr. 22. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:

nagyjából 3 felé lehet bontani a társaságot, amennyiben a "youtubeerek" alatt csak a nem iparszerűen dolgozó, klasszikus vlog vagy gameplay tartalmakat gyártó, átlagemberként kezdő arcokat érted

1, amatőrök: általában minecraftos kisgyerekek, akik látva a profik sikerét próbálják őket leutánozni. az eszközpark nagyjából egy átlagos számítógép, így sem a játék sem a felvétel nem jó.

2: feltörekvők: akik már legalább valami gopro-t meg egy középkategóriás gépet tudnak venni, de általában be szoktak ragadni, mert hiányzik a nagyobb tömegeket megnyerő tartalom

3, profik: akik már felfutottak, van igényük és lehetőségük a minőségi tartalomgyártásra (dancsó, thevr stb). profi szinten az eszközpark fejlesztése megtérülhet, de nem törvényszerű, mert nem elsősorban ezen múlik.

a legfontosabb, hogy ahhoz, hogy valaki nagy nézettségre tegyen szert, nem fontos a méregdrága eszközpark

jó példa herby...gyakorlatilag a magyar youtube tetején ül, de anyagi okok miatt nem használ profi felszerelést

2016. ápr. 22. 13:44
 3/5 A kérdező kommentje:

hu azért meglepődtem ezeken ...

Dancsó lenne a király. hát most megnéztem párat, de siralmas sztem. nézem külföldi youtuberek videóit is, és "enyhe" különbség azért van.

meg középkategóriás lenne egy GoPro-s? ez is meglepett, hát ne viccelj, egy GoProval az ég világon semmit nem lehet tenni, az pont arra jó csak h háttérból magát a felvételt örökítse meg, na de minőségről ott nem lehet beszélni (eleve a szög miatti torzítások, hangminőség stb ... tehát nem értem).

én azt hittem hogy azért valami komolyabb full HD-s Canon / Nikon DSLR vagy handycam + nem éppen olcsó mikrofnok a jó hangért (de nem Rode, ne vicceljünk, azért az elég kis hobbygagyi sztem, most nem?)

hát szal összességében csalódtam, kint azt láttam h tényleg csak az utcai poénokat olykor ellövő videósok is azért a leírtakhoz képest nagyságrendekkel komolyabb felszereléssel rendelkeznek.

2016. ápr. 22. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:

hát szal összességében csalódtam, kint azt láttam h tényleg csak az utcai poénokat olykor ellövő videósok is azért a leírtakhoz képest nagyságrendekkel komolyabb felszereléssel rendelkeznek.

a lajtától nyugatra szerencsésebb történelmi fejlődésű országokat lehet találni

ja elég jó lenne, hogy ha itthon a gopro lenne a beugró a youtubera, de többe kerül mint a minimálbér, szóval egy ideig még felejtős :D

2016. ápr. 22. 21:03
 5/5 A kérdező kommentje:

oké de hát a go pro alkalmatlan erre. eleve torzít is ugye a szög miatt aztán a képminőség is na sporthoz van kitalálva, nem éppen elfogadható, a hangról meg nem is beszélve, nincs neki stereo mikrofon bemenete, szóval akkor azt vagy külön veszed de az nagyon macerás vagy a fene tudja, nekem ez nagyon fura.

akkor már ha ugyanannyiért veszel egy Pana vagy Sony kamerát külső MIC bemenettel és ezerszer előrébb vagy nem?

2016. ápr. 22. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!