Akik youtuberkednek, azok mennyire komoly felszereléssel teszik?
mert hallottam már olyat is hogy valaki az okostelóval veszi fel a videót, na de olyanra is láttam példát, hogy sztem 1 milla (vagyis sokkal több, hát csak a Canon simán 1,5 milla volt) simán volt a felszerelése, nagyon durva géppel, állvánnyal, tartókkal, többszázezres puskamikrofonnal, ledlámpákkal, egyebekkel.
szóval mennyire szoktak ebbe ilyen összegeket ölni vagy mennyire nem? Mert ezeken a nagyon kemény felszereléseken én is meglepődtem, mikor az egyiknél megláttam, nem gondoltam volna.
Főleg youtuberkedők válaszára lennék kíváncsi de persze ha másnak van ismerete, azt is megköszönöm.
nagyjából 3 felé lehet bontani a társaságot, amennyiben a "youtubeerek" alatt csak a nem iparszerűen dolgozó, klasszikus vlog vagy gameplay tartalmakat gyártó, átlagemberként kezdő arcokat érted
1, amatőrök: általában minecraftos kisgyerekek, akik látva a profik sikerét próbálják őket leutánozni. az eszközpark nagyjából egy átlagos számítógép, így sem a játék sem a felvétel nem jó.
2: feltörekvők: akik már legalább valami gopro-t meg egy középkategóriás gépet tudnak venni, de általában be szoktak ragadni, mert hiányzik a nagyobb tömegeket megnyerő tartalom
3, profik: akik már felfutottak, van igényük és lehetőségük a minőségi tartalomgyártásra (dancsó, thevr stb). profi szinten az eszközpark fejlesztése megtérülhet, de nem törvényszerű, mert nem elsősorban ezen múlik.
a legfontosabb, hogy ahhoz, hogy valaki nagy nézettségre tegyen szert, nem fontos a méregdrága eszközpark
jó példa herby...gyakorlatilag a magyar youtube tetején ül, de anyagi okok miatt nem használ profi felszerelést
hu azért meglepődtem ezeken ...
Dancsó lenne a király. hát most megnéztem párat, de siralmas sztem. nézem külföldi youtuberek videóit is, és "enyhe" különbség azért van.
meg középkategóriás lenne egy GoPro-s? ez is meglepett, hát ne viccelj, egy GoProval az ég világon semmit nem lehet tenni, az pont arra jó csak h háttérból magát a felvételt örökítse meg, na de minőségről ott nem lehet beszélni (eleve a szög miatti torzítások, hangminőség stb ... tehát nem értem).
én azt hittem hogy azért valami komolyabb full HD-s Canon / Nikon DSLR vagy handycam + nem éppen olcsó mikrofnok a jó hangért (de nem Rode, ne vicceljünk, azért az elég kis hobbygagyi sztem, most nem?)
hát szal összességében csalódtam, kint azt láttam h tényleg csak az utcai poénokat olykor ellövő videósok is azért a leírtakhoz képest nagyságrendekkel komolyabb felszereléssel rendelkeznek.
hát szal összességében csalódtam, kint azt láttam h tényleg csak az utcai poénokat olykor ellövő videósok is azért a leírtakhoz képest nagyságrendekkel komolyabb felszereléssel rendelkeznek.
a lajtától nyugatra szerencsésebb történelmi fejlődésű országokat lehet találni
ja elég jó lenne, hogy ha itthon a gopro lenne a beugró a youtubera, de többe kerül mint a minimálbér, szóval egy ideig még felejtős :D
oké de hát a go pro alkalmatlan erre. eleve torzít is ugye a szög miatt aztán a képminőség is na sporthoz van kitalálva, nem éppen elfogadható, a hangról meg nem is beszélve, nincs neki stereo mikrofon bemenete, szóval akkor azt vagy külön veszed de az nagyon macerás vagy a fene tudja, nekem ez nagyon fura.
akkor már ha ugyanannyiért veszel egy Pana vagy Sony kamerát külső MIC bemenettel és ezerszer előrébb vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!