Milyen felszereléssel rögzítik a hangot amikor filmet forgatnak?
hogyne már.
azért a felsőbb kategóriás kameráknak elég profi mikrofonbemenetük van, és természetesen ebbe szokták csatlakoztatni azt a puskamikrofont, amit belógatnak a szereplők elé. elég macerás lenne ha külön vennék fel a hangot, bér nemrég még így ment nagyrészt, tudom, és utána mixelték, na de ez pokoli munka (ezt is tudom tapasztalatból).
Jézusom az előttem levő mekkora gyökér.
Filmes hangmérnökként a következőt tudom mondani: Ugyan úgy külön, ahogy eddig is.
A rendszer a következő:
Van egy ún. puskamikrofon, amit egy ún. boom-ra raknak (ez az a hosszú rúd)
ezt bekötik a megfelelő kábellel egy úgynevezett recorderbe, azaz külső felvevő egységbe.
Ezek a felvevő egységek hihetetlen pénzekbe kerülnek, sok mikrofon jelét képesek egyszerre fogadni, akkumulátorról üzemelnek, és könnyűek.
Az előttem levőnek egy csepp fantáziája sincsen. Ugyanis azért van a csapó, hogy segítsen a vágókon.
Egy kép forgatása előtt a hangos és a kamerás beáll kezdőpozícióba, majd jön a csapó. ennek a hangja egy hihetetlen éles csattanás, amit a kamera is felvesz.
A vágónak annyi a dolga, hogy a mikrofonnal felvett take számot párosítja a kamerával felvett take számmal, és arra a képkockára húzza az éles csattanást, amikor képkockára pontosan a csapó lezár.
Ha bármi kérdésed van még, szólj!
aha, izgi.
de most mi volt abban az új, amit leírtál?
valóban van ez így (is), de nem csak így.
aztán meg megnézném én azt aki a csapó alapján vág, jézusisten ... az arra jó h kb betalálja, de aztól még a hang nem lesz szinkronban teljes mértékben a szájmozgással, egyebekkel.
meg mi ez h egyszerre több mikrofont meg aksi? ezek mind alap és evidens dolgok de úgy írod, mintha vmi extra nagy találmány lenne... aztán meg összesen egy keverő kérdése, ez meg a másik (és naná aksiról, ez se kérdés még egy kezdő DJ-nek se, ha ki akarja iktatni a zajokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!