Az elektromos áram tud ilyet csinálni? (több lent
Pár hónapja kint voltam izzót cserélni a garázsban,amikor tekertem kifele az izzót véletlen hozzá értem a fém részéhez,
És akor olyan erővel lökött el mintha mellkason rugtak volna.Történhet ilyen?
(Bocsánat a hülyén mehfogalmazott kérdésért)
Amikor a vécénkben felszereltem az elszívó ventilátort, inkább lelőttem a villanyóra központi megszakítóját, jobb a biztonság, saccperkábé 1978-ban vezetékezték be a lakást, a tömbház építkezése szakemberek által többé-kevésbé támogatott kalákázásban történt, a csatornázás egyes "sajátosságai" alapján nem bízom a villamos rendszerben sem.
Például a konyhát a szobával összekötő kisfolyosón mindkét végére tettek villanykapcsolót, de nem váltóba kötve, csak simán, most csak arról a végéről lehet felkapcsolni,ahol utoljára le volt kapcsolva. :D
Ez alapján én minden hobbivillanyszerelőnak azt ajánlom, inkább minden mókoláshoz lője le a komplett lakást.
Wadmalac, ne is mondd.
Én a villannyal foglalkozom, de az apósékoz nem jutottam el renováláskor, mert 1000 km-re vagyunk.
A kábeleket valami villanyserelő hózatta be az alkalmazottjaival, majd le lett minden gipszelve.
Nekem már csak a kapcsolókat kellett volna berakni.
A lépcsőházit pont úgy húzták be, hogy lehetetlen Volt váltóba kötni. Az egyik vezetéket nem találtuk meg hogy hová vezet.
Na ez igen hasonló eset.
Már morfondíroztam, hogy' a gyíkba húzzam be a hiányzó kábelt, azt sem tudom, volt-e akkoriban védőcsövezve vagy csak falba vakolták az egész xart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!