Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az elektromos áram tud ilyet...

Az elektromos áram tud ilyet csinálni? (több lent

Figyelt kérdés

Pár hónapja kint voltam izzót cserélni a garázsban,amikor tekertem kifele az izzót véletlen hozzá értem a fém részéhez,

És akor olyan erővel lökött el mintha mellkason rugtak volna.Történhet ilyen?

(Bocsánat a hülyén mehfogalmazott kérdésért)

2017. febr. 15. 22:35
1 2
 11/16 Wadmalac ***** válasza:

Amikor a vécénkben felszereltem az elszívó ventilátort, inkább lelőttem a villanyóra központi megszakítóját, jobb a biztonság, saccperkábé 1978-ban vezetékezték be a lakást, a tömbház építkezése szakemberek által többé-kevésbé támogatott kalákázásban történt, a csatornázás egyes "sajátosságai" alapján nem bízom a villamos rendszerben sem.

Például a konyhát a szobával összekötő kisfolyosón mindkét végére tettek villanykapcsolót, de nem váltóba kötve, csak simán, most csak arról a végéről lehet felkapcsolni,ahol utoljára le volt kapcsolva. :D

Ez alapján én minden hobbivillanyszerelőnak azt ajánlom, inkább minden mókoláshoz lője le a komplett lakást.

2017. febr. 16. 12:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Wadmalac, ne is mondd.

Én a villannyal foglalkozom, de az apósékoz nem jutottam el renováláskor, mert 1000 km-re vagyunk.

A kábeleket valami villanyserelő hózatta be az alkalmazottjaival, majd le lett minden gipszelve.

Nekem már csak a kapcsolókat kellett volna berakni.

A lépcsőházit pont úgy húzták be, hogy lehetetlen Volt váltóba kötni. Az egyik vezetéket nem találtuk meg hogy hová vezet.

2017. febr. 16. 21:57
 13/16 Wadmalac ***** válasza:

Na ez igen hasonló eset.

Már morfondíroztam, hogy' a gyíkba húzzam be a hiányzó kábelt, azt sem tudom, volt-e akkoriban védőcsövezve vagy csak falba vakolták az egész xart.

2017. febr. 17. 08:20
 14/16 anonim ***** válasza:
Láttam már olyan kapugaranciás szerelést, hogy a végén az utolsó pár behúzást elnagyolták: doboz volt a nyomvonal végein, vezetékek is voltak, cső is volt. A cső a doboztól két arasznyira véget ért, és a falban rágipszeltek a vezetékekre, hogy ne lehessen kihúzni. Mire kiderült, a mester már utólérhetetlenül felszívódott, lehetett utólag kábelcsatornázni :/
2017. febr. 17. 09:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Bocs, most látom, 24 V-ot írtam a 42 helyett.
2017. febr. 18. 08:13
 16/16 homo ludensz ***** válasza:
Hát nálunk csak a kismegszakítókat tudnám lecsukogatni a mérő alatt mert a mérő bekötése el van fedve és agyon van plombálva keresztű kasul. (3x 16 Amper).
2017. febr. 18. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!