Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az elektromos áram tud ilyet...

Az elektromos áram tud ilyet csinálni? (több lent

Figyelt kérdés

Pár hónapja kint voltam izzót cserélni a garázsban,amikor tekertem kifele az izzót véletlen hozzá értem a fém részéhez,

És akor olyan erővel lökött el mintha mellkason rugtak volna.Történhet ilyen?

(Bocsánat a hülyén mehfogalmazott kérdésért)

2017. febr. 15. 22:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%

Kontár villanyszerelő kezét kéne letörni:

a kapcsoló nem a fázist szakította meg ÉS a foglalat menetéhez, nem a középső érintkezőhöz kötötte a fázist.

Két figyelmetlenségből adódó hiba együtt okozta.

Amúgy nem az áram lökött el, hanem pont azokat az izmaidat rántotta össze, hogy ellökted magad.

Szerencsétlenebb esetben rámarkolsz, és nem tudod elengedni.

2017. febr. 15. 22:38
 2/16 A kérdező kommentje:
Így már értem köszönöm a választ.ment a zöld kéz:)
2017. febr. 15. 22:43
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
Az is lehet, hogy csak az egyik hibát követte el a szerelő (menetre kötött fázis), a másikat meg a kérdező, azzal hogy nem kapcsolta le, mielőtt belenyúlkál.
2017. febr. 15. 22:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy egyes írta. Megjegyzem, egyszer engem a 24 volt dobott le a létráról. Egy évek óta használaton kívüli keverő motornak a kábelét akartam elcsórni egy éjszakás műszakban. :-)) A tököm gondolta, hogy még áram alatt van, hisz itt is ott is vezetékek lógtak ki belőle.
2017. febr. 15. 22:47
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

Annyival egészíteném ki az előzőt, de ez inkább jótanács, hogy ha villanyhoz nyúlsz sose bízz abban hogy melyik a fázis. (az amelyik ráz is:) )

Áramtalaníts. Persze egécserénél nem kell, de azért én tartok mindig a menettől is, mert ugye mint a te példádnál is, sosem lehet tudni.

2017. febr. 15. 22:50
 6/16 anonim ***** válasza:
54%
#4! "Megjegyzem, egyszer engem a 24 volt dobott le a létráról" Alkoholszinted?????????
2017. febr. 15. 22:57
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
Az is lehet, hogy azt a 24 voltot nem leválasztó, hanem autotrafóval állították elő, motornak mindegy. Akkor pedig galvanikusan fázison van az a 24V.
2017. febr. 16. 08:35
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
Még egy jótanács: szereltess be egy FI relét. Az ilyen esetben még azelőtt lelövi az egész hálózatot, mielőtt az áram megrázna.
2017. febr. 16. 10:15
 9/16 Wadmalac ***** válasza:

Jártam hasonlóan szobai állólámpával.

Annak a kábelén a billenőkapcsolón fene sem látja, hogy on vagy off, konnektor fejjel lefelé volt bedugva, égőtesten volt a fázis.

Maradandó élmény.

Azóta egy xaros égőcseréhez is kihúzok mindent.

2017. febr. 16. 11:10
 10/16 homo ludensz ***** válasza:
35%
A kapcsolót hiába kapcsolta volna le hiszen nem a fázist szakította meg a kapcsoló. Valljuk be ki az aki elballag a mérőig és lecsukogatja az alatta található kismegszakítókat egy égőcserénél. Egy konnektor vagy dugalj felszerelésénél már igen ....
2017. febr. 16. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!