Amikor be akartam dugni egy olvasólámpát, hozzáértem a hosszabbító "széléhez", ahol kiáll az a 2 kis kallantyú és szikrázott, normális?
Szóval nem vagyok műszaki zseni, a konnektorokban van két fém kiálló valami a 2 lyuk mellett jobbra-balra. Ahhoz értem hozzá, miközben a sötétben próbáltam beigazítani, bedugni a lámpát és szikrázott, el is dobtam a lámpa csatlakozóját. Ez normális? Most nem merek hozzányúlni egyikhez sem!
Más is be van dugva a hosszabbítóba, másik lámpa, TV, azoknál nem vettem észre semmi változást.
A falnál nem is igen történik ilyesmi (az szigetelő anyag), a műszálas ruháknál viszont "mindennapos".
Az autókra is szoktak rakni hátul, alulra levezető (fémszál betétes) gumiszalagot. Mivel a kerékgumik szigetelnek, a karosszériában keletkezett sztatikus feltöltődés a kocsihoz éppen hozzáérni akaró (szintén feltöltődött ruházatú) emberen keresztül vezetődne le (kellemetlenül "megcsípné")
Pl.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!