Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Amikor be akartam dugni egy...

Amikor be akartam dugni egy olvasólámpát, hozzáértem a hosszabbító "széléhez", ahol kiáll az a 2 kis kallantyú és szikrázott, normális?

Figyelt kérdés

Szóval nem vagyok műszaki zseni, a konnektorokban van két fém kiálló valami a 2 lyuk mellett jobbra-balra. Ahhoz értem hozzá, miközben a sötétben próbáltam beigazítani, bedugni a lámpát és szikrázott, el is dobtam a lámpa csatlakozóját. Ez normális? Most nem merek hozzányúlni egyikhez sem!

Más is be van dugva a hosszabbítóba, másik lámpa, TV, azoknál nem vettem észre semmi változást.

2017. jan. 10. 17:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a fém pöcök szikrázik? Mert ha igen az elég gáz mert az a földelés. Remélem nem valami kínai, tanúsítvány nélküli hosszabbítót használsz.

2017. jan. 10. 18:12
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!

Hogy egészen őszinte legyek, nem vagyok benne biztos, hogy mi szikrázott (sötét volt) csak azt tudom, hogy valami kékesen szikrázott. Elég masszív hosszabbító, nem is új darab, "Kontakt" márka, fekete, kapcsolós.

Nem merek hozzányúlni! Ma le kellett az áramot kapcsolnunk 2x, lehet, hogy "kisült", vagy nem tudom, sajnos nem értek hozzá.

2017. jan. 10. 18:37
 3/12 anonim ***** válasza:
Fázisceruzával megnézheted, hogy van e a földlésen valamilyen feszültség. De le is kapcsolhatod azt a kapcsolót, vagy kihúzhatod a hosszabbítót a konnektorból. De ha ennyire nem értesz ehhez a dologhoz, meg még félsz is, jobb lenne, ha nem piszkálnád. Miért kellett a mai napon már kétszer áramtalanítani?Meg hogy kisült a hosszabbító..Jesszusom.
2017. jan. 10. 18:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Áramtalanítani kellett, mert izzót cseréltünk egy lámpában, és jobb a békesség.

Arra gondoltam, hátha fel voltam töltve, nem kisülésnek hívják azt, amikor "megcsíp" valami? Bár igaz, hogy én nem kerültem annyira hozzá a konnektorhoz.

2017. jan. 10. 18:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem kerültem annyira közel a konnektorhoz, na, ezt akartam írni!
2017. jan. 10. 18:50
 6/12 anonim ***** válasza:
A lámpa be volt kapcsolva, amikor bedugtad a dugaljba? Ha igen, attól "szikrázott". (Bekapcsolt fogyasztót nem dugdosunk ki/be!)
2017. jan. 11. 12:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem, nem volt bekapcsolva. Csak egy másik lámpa (só) volt bedugva mellette.

Ma annyit tettem, hogy lenyomtam a kapcsolót, és úgy csatlakoztattam az olvasólámpát. Aztán kapcsoló be, lámpa be, minden ok. Nem tudom, mostanában én is fel vagyok töltve sztatikusan (pl hajszálat fel tudok emelni), nem tudom, mitől, talán a thermo mellény lehetett az oka tegnap, arra tudok csak tippelni, hátha "én" okoztam ezt a dolgot.

2017. jan. 11. 14:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Az simán előfordulhat. Fémtárgyak (pl. kilincs, stb.), netán csapból kifolyó vízsugár megérintése előtt is gyakori...
2017. jan. 11. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:
...de ember és ember között is, sőt szeles időben is gyakran előfordul...
2017. jan. 11. 15:05
 10/12 A kérdező kommentje:

De az a fura, hogy direkt igyekszem levezetni, pl hozzáérek a falhoz időnként, ilyesmi. De a csapok, víz már nem is ráz. Furcsa!

Ma boltban voltam, ruhákat válogattam, volt műszálas, és ott pl pattantam egyet!

2017. jan. 11. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!