Van közületek Valakinek Hetra inverteres hegesztőtrafója (pontosan: MMA HETRA140 típusú), vagy esetleg dolgozott ilyennel valaki?
Az érdekelne, hogy mennyire megbízható, és használható. Nem nagyipari célra, hanem otthoni felhasználásra tervezek beruházni egy inverteres trafóba (kerítés hegesztés, és egyéb ház körüli munkák).
A trafó linkje: [link]
Válaszokat előre is köszi :)
Szia! Az inverteres Hetra az az ázsiai Holy cég terméke ha jól tudom, csak meghagyták a Hetra nevet, ami minőséget jelentett a hegesztésben. Legalábbis én így tudom.
Konkrétan Hetra inverteressel nincs tapasztalatom, de egyéb 140 amperes inverteressel igen. Nos, hát csalódás volt a dolog, mert míg az ezeréves 160-as Hetrával lehetett nyomatni, addig ez elég gyakran lekapcsolgatott, bár igaz, hogy elég keményen munka alá fogtam. Ház körüli munkákra alkalmas, tehát ha meghegesztesz egy törést, vagy valami kisebb dolgott, viszont egy kerités hegesztése, ahol sokat kell hegeszteni, ha olyan fajta kerités, akkor számolni kell azzal, hogy lefog kapcsolgatni. Amit a trafóval megcsinálsz 1-2 óra alatt folyamatosan, azt ezekkel a kis teljesítményű inverteresekkel egy napba kerül.
Alapjában jók az inverteres hegesztők, de a használható kategória olyan 80 ezertől indul. Ha kezdő vagy, akkor neked mindenképpen inverteres legyen, mert trafóval kezdőknek nehéz odahaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!