Háromfázisú hegesztőtrafót kell-e védeni fáziskimaradás ellen, és ha igen akkor hogyan? (Hetra 200 SVE)
Figyelt kérdés
Egy motorvédőkapcsolóra gondoltam először,de nem jó mert mindig után kellene állítani,ha a hegesztőáramon állítok.Van benne hőkioldó,de ebben nem bízok,mert csak egy tekercset érzékel és mi van ha pont annak a fázisa megy el,akkor az hideg marad.Egyáltalán lesz baja a hegesztőnek,vagy csak gyengébben hegeszt,leesik a feszültég és kész?2014. febr. 10. 18:17
1/5 anonim válasza:
Nem hinném, hogy egy négyoszlopos vasmagot építenének egy ilyenbe, tehát ez is, mint a többi 380V-os hegesztőtranszformátor csak két fázist használ. Ezek után csak egy primer tekercse van, a hőkioldó pedig abban van elrejtve, tehát bármilyen más védelem teljesen felesleges.
2/5 A kérdező kommentje:
Pedig hiheted hogy négyoszlopos,én megnéztem,ez nem barkács jellegű.3x400V
2014. febr. 11. 09:19
4/5 anonim válasza:
Tévedni emberi dolog...
A fáziskimaradást viszont hegesztés közben biztosan észreveszed, mivel 1/3-al csökken a teljesítmény. Ha nem is alszik ki az ív, de biztos megváltozik. A helyedben nem aggódnék emiatt. Ha mégis biztosra akarsz menni, akkor létezik fázisfigyelő relé (5-8ezer), meg egy mágneskapcsoló (4-6ezer), és már biztonságban is vagy. Csak a kérdés, hogy megéri-e neked. Amúgy ki is tudod próbálni, valakivel lekapcsoltatod az egyik automatát hegesztés közben.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,akkor a megérzéseimre hagyatkozom.Ha hegesztés közben megy el egy fázis,akkor nemcsak a teljesítmény,hanem a feszültség is harmadával leesik,ez már biztosan észrevehető,ha üresjáratban van a trafó akkor meg nem lehet baja tőle.Esetleg három kis visszajelző lámpát bütykölök bele.
2014. febr. 12. 07:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!