Jani0130 kérdése:
Lakatosok! Hegesztők! Miért "akadozik" az ív?
Figyelt kérdés
Most tanulok szerkezetlakatosnak és a suliban is természetesen hegesztűnk fogyó elketródával és bevont elektródával. Na nekem az lenne a problémám, hogy az iskolában is használunk "régi" trafót is..Ott tökéleteen megy az ív megse szakad kivétel amikor én megszakítom :D..Na de van otthon is egy trafónk és szoktam otthon gyakorolni csak az problémám, hogy otthon mindig akadozik az ív pedig minden úgyan úgy van! Ötletek ?2013. ápr. 16. 18:33
1/9 anonim válasza:
Lehet a trafó is hibás,az elektróda is,meg a villanyhálózat is.Például túl hosszú és vékony vezetékeken jön az áram,ilyenkor akadozik az ív mert leesik a feszültség.Próbáld meg a villanyórához legközelebb eső konnektornál,vagy próbálj ki másfajta elektródát vagy vékonyabbat,ha semmi nem segít akkor a trafó rossz.
2/9 anonim válasza:
nedeves a paszta vagy rossz poluskapcsolat
3/9 A kérdező kommentje:
a testtel nem lehet gond?
2013. ápr. 17. 20:22
4/9 anonim válasza:
Nem szokott a testel gond lenni.Ha rozsdás a hegesztendő anyag akkor esetleg nem kielégítő a kontakt,de akkor ívet fog a testcsipesz,odaragad az anyaghoz és már jó is
5/9 anonim válasza:
Milyen elektródával próbálkozol? Rutilos? Bázikus? A bázikus érzékeny a nedvességre és egyenáram kell neki.
6/9 A kérdező kommentje:
rutilossal probálkozzok..Nagyon öreg gép ... Hetra 100/160K
2013. ápr. 18. 21:09
7/9 anonim válasza:
Pedig jó a Hetra.Legvalószínűbb hogy gyenge a hálózati áram,menj közelebb a villanyórához vagy próbáld ki másik háznál.Persze ne hosszabbítóval mert azon is sokat esik a feszültség ha nem elég vastag.Ez a Hetra nem 220/380-as?Nincs belepiszkálva? Azelőtt jó volt?
8/9 anonim válasza:
Mérd meg az üresjárati feszültségét egy multiméterrel,hogy nincs-e menetzárlat a trafóban.Nem is tudom mit tanácsoljak még,szerintem minden eshetőséget felsoroltam.
9/9 A kérdező kommentje:
Meprobálom mjad közelebb tenni a villany órához...hátha..
2013. ápr. 19. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!