Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy kínai ledlámpám, ami...

Van egy kínai ledlámpám, ami túl sok fényt ad, ellenben kevés ideig bírja az elem benne. Kérdés?

Figyelt kérdés
Hogy mit tudok csinálni vele, hogy kevesebb fényt adjon, de az elem tovább bírja benne?

2016. nov. 25. 03:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mire felraktam a képet, észrevettem, nem is kell vágni, a bekarikázott részen van a led áramkorlát, csak azt kell nagyobbra cserélni.

[link]

2016. nov. 30. 04:38
 12/15 A kérdező kommentje:

A lámpának két állása van, az egyikben állandóan világít, a másikban mozgásra érzékel, és kb. 15 másodpercre felkapcsol. Az állandó helyzetben erősebben világít, a mozgásérzékelős helyzetben gyengébben, kb. 20%-kal. A mozgásérzékelője egy fényérzékelővel is el van látva, ha jók a fényviszonyok, nem gyullad fel.

Nem tudom, ezek mennyire releváns infók, csak most jutott eszembe hogy esetleg jelentősége lehet a dolognak. Befolyásol ez valamit?

2016. nov. 30. 04:59
 13/15 A kérdező kommentje:
No, elúntam a gyakori elemcserélgetést, szétkaptam a lámpát és kés hegyével lepattintgattam 8 darab ledet, így maradt hét. A lámpa működik, és most kb. 2x annyi ideig bírják az elemek. Lehet, hogy még 3 darabot kitördelek, akkor már elvileg 4x annyi ideig is jó lesz, és a fényerő még mindig megfelelő marad.
2017. jan. 20. 17:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez a parasztmódszer. Persze működik, de jobb lett volna az áramból levenni, akkor a ledek tovább bírnák. Igy lehet megfog halni a maradék led is.
2017. jan. 20. 17:28
 15/15 A kérdező kommentje:

Milyen okból halnának meg? Ahogy néztem a nyákot, minden led párhuzamosan van kötve (ezt támasztja az is alá, hogy nem nőtt a fényerő a kevesebb leddel, tehát nem kapnak a ledek nagyobb feszültséget), áramból meg annyit eszik amennyi az ellenállása.

Mindenesetre figyelni fogom, aztán ha kezdenek kihunyni, akkor megírom majd.

2017. jan. 21. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!