Ha elveszítem a ház riasztó rendszerének a távirányítóját akkor nem lehet vele elfelejtetni?
Nem tudom milyen rendszer van telepítve csak egy emailt írtam az őrző-védő cégnek hogy szeretnék vásárolni egy új távirányítót. Jelenleg is van működő.
Azt a választ kaptam hogy
A távirányítót 6900Ft nettó áron tudjuk pótolni, viszont érdemes elgondolkodni a komplett cserén ebben az esetben (egység + távirányítók), mert aki megtalálja, hozzáféréssel fog rendelkezni a riasztó rendszerhez, mivel a fent lévő eszközök egyedi hozzárendelési kóddal bírnak… Ez azt jelenti, hogy minden feltelepített alkatrész, egy 8-10 jegyű szériaszámmal regisztrál a központ egységhez. Az elveszett távirányítót nem lehet tiltani, mivel az közvetlenül a távirányító „vevő” panelhoz csatlakozik. (Természetesen a komplett csere, a későbbiekben is megoldható). Ha csak plusz távirányítót szeretne, akkor a fenti összegért természetesen hozzá tudjuk tanítani a helyszínen.
Na most akkor ezt én úgy értelmezem hogy tudnak adni újat és azt hozzá is lehet tanítani, de a már "tanítottat" azt nem lehet vele elfelejtetni. Őszintén ezt nem nagyon értem. Ha lehet regisztrálni új eszközt akkor biztos vagyok benne hogy törölni is lehet.
Most jöhetne a na én megmondtam rész... :)
Várható volt hogy törölhető, hobbyból már programozgattam riasztókat és mind ilyen.
Ez kb ugyanaz, amikor DSC riasztót tesznek fel akku tönkremegy..
Felhasználó szétszedi, akksit cserél és többet nem lehet beriasztani.
A szerelő ilyenkor lekódolta hogy csak ő tudjuk akkut cserélni mert örökös pénz számára..
Persze erre is van megoldás, akku ki, áramtalanítani a riasztót is.. aztán várni picit, majd akku berak ráköt és csak utána szabad az áramot visszakapcsolni, ekkor voila működni fog..
Erre ugye nem jön rá a felhasználó, a szerelő kijön, elmondja hogy ez olyan komoly rendszer, hogy nem lehet felhasználói szinten cserélni az akksit (bruhaha) és ezért kell ő.Pedig a valóság hogy egy menüpontot engedélyezett, és ilyenkor nem szokták megadni az összes kódot amit beállítanak, azt ahhoz hogy valaki programozgatni tudja ott is tán a PGM-Z1 láb régieknél meg a vezérlő chip egy lábát a negativra kellett kötni minden kód kiugrik belőle és lehet ujra programozni..
Na kb itt is ilyen szopatás volt.
4. hozzászóló voltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!