Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha elveszítem a ház riasztó...

Ha elveszítem a ház riasztó rendszerének a távirányítóját akkor nem lehet vele elfelejtetni?

Figyelt kérdés

Nem tudom milyen rendszer van telepítve csak egy emailt írtam az őrző-védő cégnek hogy szeretnék vásárolni egy új távirányítót. Jelenleg is van működő.

Azt a választ kaptam hogy

A távirányítót 6900Ft nettó áron tudjuk pótolni, viszont érdemes elgondolkodni a komplett cserén ebben az esetben (egység + távirányítók), mert aki megtalálja, hozzáféréssel fog rendelkezni a riasztó rendszerhez, mivel a fent lévő eszközök egyedi hozzárendelési kóddal bírnak… Ez azt jelenti, hogy minden feltelepített alkatrész, egy 8-10 jegyű szériaszámmal regisztrál a központ egységhez. Az elveszett távirányítót nem lehet tiltani, mivel az közvetlenül a távirányító „vevő” panelhoz csatlakozik. (Természetesen a komplett csere, a későbbiekben is megoldható). Ha csak plusz távirányítót szeretne, akkor a fenti összegért természetesen hozzá tudjuk tanítani a helyszínen.

Na most akkor ezt én úgy értelmezem hogy tudnak adni újat és azt hozzá is lehet tanítani, de a már "tanítottat" azt nem lehet vele elfelejtetni. Őszintén ezt nem nagyon értem. Ha lehet regisztrálni új eszközt akkor biztos vagyok benne hogy törölni is lehet.

2016. nov. 18. 20:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Na gyerekek kaptam új kulcsot, a szerelő a panelen adta hozzá a új kulcsokat. Rákérdeztem erre a törlés dologra, ahogy vártam mondta hogy csak panel cserével orvosolható a gond. Annyiban hagytam viszont letöltöttem a használati utasítást a secolink mas 800-as panelhez és ha lesz időm átnyálazom mit is tud ez a kis kütyü.
2016. nov. 21. 16:25
 12/15 A kérdező kommentje:
Nekem lett igazam, lehúzás. Konkrétan a forgalmazóval vettem fel a kapcsolatot és kérdeztem meg. Biztosított felőle hogy lehet törölni a távirányítókat annyi kényelmetlenséggel hogy csak egyben lehet, kvázi újra kell tanítani mindegyiket..
2016. nov. 22. 21:19
 13/15 anonim ***** válasza:
És azt te is el tudod már végezni a szuperkorrekt riasztóscég nélkül?
2016. nov. 22. 21:41
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen, de attól még ügyet csinálok belőle. Gondolom az összes ügyfélnél ez a bevett szokás.
2016. nov. 23. 05:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Most jöhetne a na én megmondtam rész... :)

Várható volt hogy törölhető, hobbyból már programozgattam riasztókat és mind ilyen.

Ez kb ugyanaz, amikor DSC riasztót tesznek fel akku tönkremegy..

Felhasználó szétszedi, akksit cserél és többet nem lehet beriasztani.

A szerelő ilyenkor lekódolta hogy csak ő tudjuk akkut cserélni mert örökös pénz számára..

Persze erre is van megoldás, akku ki, áramtalanítani a riasztót is.. aztán várni picit, majd akku berak ráköt és csak utána szabad az áramot visszakapcsolni, ekkor voila működni fog..

Erre ugye nem jön rá a felhasználó, a szerelő kijön, elmondja hogy ez olyan komoly rendszer, hogy nem lehet felhasználói szinten cserélni az akksit (bruhaha) és ezért kell ő.Pedig a valóság hogy egy menüpontot engedélyezett, és ilyenkor nem szokták megadni az összes kódot amit beállítanak, azt ahhoz hogy valaki programozgatni tudja ott is tán a PGM-Z1 láb régieknél meg a vezérlő chip egy lábát a negativra kellett kötni minden kód kiugrik belőle és lehet ujra programozni..

Na kb itt is ilyen szopatás volt.

4. hozzászóló voltam :D

2016. nov. 29. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!