Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha elveszítem a ház riasztó...

Ha elveszítem a ház riasztó rendszerének a távirányítóját akkor nem lehet vele elfelejtetni?

Figyelt kérdés

Nem tudom milyen rendszer van telepítve csak egy emailt írtam az őrző-védő cégnek hogy szeretnék vásárolni egy új távirányítót. Jelenleg is van működő.

Azt a választ kaptam hogy

A távirányítót 6900Ft nettó áron tudjuk pótolni, viszont érdemes elgondolkodni a komplett cserén ebben az esetben (egység + távirányítók), mert aki megtalálja, hozzáféréssel fog rendelkezni a riasztó rendszerhez, mivel a fent lévő eszközök egyedi hozzárendelési kóddal bírnak… Ez azt jelenti, hogy minden feltelepített alkatrész, egy 8-10 jegyű szériaszámmal regisztrál a központ egységhez. Az elveszett távirányítót nem lehet tiltani, mivel az közvetlenül a távirányító „vevő” panelhoz csatlakozik. (Természetesen a komplett csere, a későbbiekben is megoldható). Ha csak plusz távirányítót szeretne, akkor a fenti összegért természetesen hozzá tudjuk tanítani a helyszínen.

Na most akkor ezt én úgy értelmezem hogy tudnak adni újat és azt hozzá is lehet tanítani, de a már "tanítottat" azt nem lehet vele elfelejtetni. Őszintén ezt nem nagyon értem. Ha lehet regisztrálni új eszközt akkor biztos vagyok benne hogy törölni is lehet.

2016. nov. 18. 20:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Gondolom eltávolítható a rendszerből, de szükséges hozzá a jelenléte, ami nálad nem megoldható.

A kocsiknál is ugyanígy van.

2016. nov. 18. 21:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Szóval úgy gondolod hogy nincsen benne egy olyan funkció ami az egész egységet alaphelyzetbe állítaná hogy újra lehessen minden távirányítót tanítani?
2016. nov. 18. 21:51
 3/15 A kérdező kommentje:
Alapvetően azt szeretném kideríteni hogy le akarnak e húzni vagy sem.
2016. nov. 18. 21:51
 4/15 anonim ***** válasza:

ez nettó baromság,a kód a vevőből törölhető.

pl az autó kulcsban is van kód, ha elhagyod a kulcsot uj autót kell venni ? Nemár, a szamitogéped most míg elolvasod ezt a hozzászólást több bonyolultabb feladatot csinált mint a riasztórendszered kód kitörlése..

2016. nov. 18. 23:36
 5/15 anonim ***** válasza:

"ez nettó baromság,a kód a vevőből törölhető. "

Szerencsére a biztonsági berendezések nem úgy vannak megalkotva hogy Móricka egy androidos telefonnal meg tudja hekkelni. Érthető hogy fanyalog a kérdező is és a válaszoló is, de a működése így van felépítve. Ennyi. Ettől biztonságos. Másként a raboló az eresz alatt ülve beírná a gyakorikérdésekbe hogy kell távirányítót cserélni és ha hamarabb kap választ mint ahogy hazaérsz, megvan a gond.

2016. nov. 19. 00:43
 6/15 A kérdező kommentje:

Érzelmeket mellőzzük légyszíves...

Szóval csak a vevő egység cseréjével lehetséges elfelejtetni a régi t.irányítót.. De viszont újat minden további nélkül hozzá lehet adni, aha értem. Emésztem még ezt egy kicsit, jobb ha lesz minél több helyen megkérdezem. De én még ilyent nem láttam, volt több elektromos kapum is mindegyikben lehetett törölni, bár igaz az "kapu" de annak is van vevő egysége és azon is van egy kezelőpanel ahol ezeket a beállításokat elértem.

2016. nov. 19. 08:07
 7/15 anonim ***** válasza:

"Érzelmeket mellőzzük légyszíves...

De viszont újat minden további nélkül hozzá lehet adni, aha értem. "

Látom neked se megy. A hozzáadáshoz IS kell az eredeti távvezérlő és a törléshez IS.

Ha nincs meg, akkor az se megy minden további nélkül.

Továbbá a hozzáadás se megy korlátlanul. Meg van határozva a maximun férőhely. Ha az pl 2, csak akkor adhatsz hozzá újat, ha egy régit törölsz, de na nincs meg akkor nem törölhető.

Elveszett, kutya megette, eső áztatta, villám sujtotta ilyenkor nem játszik.

Ha valaki betanít egy újat és törli az enyém akkor mi van?

2016. nov. 19. 12:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem vágom a riasztó témát, de régebben a távközlésben volt ez tipikus lehúzás, hogy pl. egy fax vagy kisközpont telepítésekor nem adták át a service manualt és a felhasználó minden szar miatt kénytelen volt őket hívni jó pénzért, ami egyébként benne lett volna a service manalban. De felteszem, hogy riasztóhoz nem annyira publikusak a műszaki leírások, mint egy kisközponthoz.
2016. nov. 19. 12:25
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi a bajod, értem mit mondasz, nekem kell(ene) segíteni nem egymást gyilkolni. Egyébként közel sem biztos hogy igazad van még, szerintem korai részedről ez a kommunikáció. Ketten válaszoltatok eltérő véleménnyel. Na de akkor hogy én is mondjak valamit. Mint biztonsági kockázat hivatkoztál a következőre:

"Ha valaki betanít egy újat és törli az enyém akkor mi van?"

Ha valaki megtalálja az enyém és azzal pakolja ki a házat akkor mi van? Abban te is egyet értettél hogy újat hozzáadni azt valószínűleg lehetséges. Mennyivel lesz rosszabb neked ha ezen felül tud törölni is? Egyáltalán miért lenne a betörőnek ez érdeke?? Neki nem az lenne az optimális ha te minél később vennéd észre hogy kiraboltak és nem egyből kezdenél elgondolkozni amikor észreveszed hogy nem működik a távirányítód?

Így én józan paraszti ésszel arra a következtetésre jutok hogy nekem mint ügyfélnek az a legjobb ha ki tudok törölni elhagyott távirányítót a rendszerből és nem kell vennem új vevő egységet. A másik oldalon természetesen az a jó(illetve talán csak hiszik) ha az ügyfélnek ilyenkor csak arra van lehetősége hogy új eszközöket vásároljon teljesen cserélve a régit.

Egyébként írtam levelet a Patent Security-nek hogy ezt megkérdezzem, egyenlőre nem válaszoltak.(nem velük állok szerződésben, de hátha mondanak valami okosat)

2016. nov. 19. 13:39
 10/15 anonim ***** válasza:

továbbra is állítom hogy törölhető a kód. Nem biztos, mert a kérdező egy dolgot felejtett el közölni, a berendezés tipusát. De. semmilyen biztonsági követelmény nem támasztja alá azt hogy miért is lehet növelni a nyitó kódok mennyiségét (távirányitó mennyisége) de csökkenteni azt nem, hiszen a több nyitókód gyengíti a biztonságot, a kevesebb meg növeli.

Általában az ilyen rendszerek esetében is az van hogy ki lehet őket resetelni és ujra feltanítani. Pl a dsc riasztók esetén a chip egyik lába hozzáérint egy másikhoz és voila az összes kód, jelszó törölve van, gyakorlatilag arra programozom fel amire akarom, minden a gyári állapotba áll be..

És biztonsági rendszer, nem is a leggagyibb.

Szóval ezek után nem hiszem hogy egy riasztós on off kapcsoló ami eleve egy security hole mert távirányítós rendszert nem szoktunk riasztóhoz tenni. Bár az ugrókódos jó, de akkor se.

Nem zárom ki hogy nem törölhető, de inkább átverés

2016. nov. 19. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.