Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A hiba történhetett az áramszo...

A hiba történhetett az áramszolgáltatónál?

Figyelt kérdés
Rövid ideig nem volt áram a lakásban. Most nem tudom, hogy nálam volt-e, lesz-e valami baj, mert eddig ilyet nem tapasztaltam. Ha "elment" az áram, a vezetékes telefon hordozható részében kitörlődött a dátum-beállítás, a tűzhelyen ugyanez villogott. Most minden maradt. A szomszédoktól nem sikerült semmit megtudnom. Attól tartok, hogy valami fázisgond ez nálam, de abszolút nem értek ehhez(sem).
2016. okt. 24. 12:45
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
A készülékekben lévő tápegységben van egy úgynevezett puffer kondenzátor. Ez tárolja az egyenfeszültséget a terheléstől függően. Ez pár másodpercig képes működtetni áramszünet esetén is a készüléket, nincs ebben semmi misztikus.
2016. okt. 24. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Mit jelent a rövid ideig? Ha egy-két másodpercig, akkor ennyi idő alatt nem törlődik telefon meg egyebeknek a memóriája. Ha csak pár másodperces kimaradás volt, lehet, hogy a szomszédok észre sem vették.

Én még nem hallottam olyanról, hogy "fázisgond" :)

2016. okt. 24. 13:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint ilyen rövid ideig tartó áramszünet még nem volt. Pontosabban: volt. A tévékészüléknél értetlenkedtem, amikor (régebben) rövid időn belül többször fekete lett a képernyö, majd újra tökéletes. Legalább azt is értem.

Nagyon köszönöm, legalább aggódás nélkül elkezdem sütni a kenyeret.:)

2016. okt. 24. 13:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Amikor a villanyszerelő azt mondta, hogy valamelyik fázissal baj van, akkor alkottam ezt az összetett szót:))
2016. okt. 24. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!