Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudhatnám meg, hogy...

Hogyan tudhatnám meg, hogy melyik kimenet melyik ennél az autósrádiónál?

Figyelt kérdés

Sajnos még a pontos típus sincs meg csak ha jól nézegettem, akkor Chrysler Alpine, de a csatlakozói nincsenek meg sajnos, és próbálgattam sokféleképpen már, de sehogy se működött (pedig tuti működőképes mert kb 3 hónapja véletlenül pont bele találtam a + / - -ba és sikerült bekapcsolni pár percre).

Hogy tudnám ezt meg vagy hol találok esetleg rajzot hozzá?

+ aki ismeri esetleg, meg tudja mondani, hogy az a hátsó sok pólusú kerek csatlakozó tartalmaz-e line in-t is? mert elvileg én azt szeretném, hogy pl mobilról beküldeni neki a jelet, valahogy úgy kivezetni (és elvileg láttam is ilyet gyárilag, hogy ezt a sokpinest átalakította stereo jack kábellé, csak persze nem nálunk, és ebből gondolom, hogy kéne tartalmaznia ilyen lehetőséget).

valaki ismeri esetleg konkrétan a típust?

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. szept. 3. 06:47
 1/8 Vortrex ***** válasza:

A lábkiosztás oda van írva, szóval ha mást nem, de rádiót biztosan fogsz tudni róla hallgatni.

[link]

BAT: ez megy az akkumulátorra, +

ACC: ez megy a gyújtáskapcsolóra, +

A negatívot a rádió házán keresztül kapja.

ILL: szerintem motoros antennának a jeladója, nem lényeges

PARK, MUTE: érdektelen

ANT: antenna

R: right, jobboldali hangszóró

L: left, baloldali hangszóró

F: front, első hangszóró

R: rear, hátsó hangszóró

+,-: polaritás

2016. szept. 3. 08:34
 2/8 Vortrex ***** válasza:

Közben megtaláltam, mire jó az ILL. Rá lehet kötni egy pozitív szálat a világítás áramkörről, ha felkapcsolod a lámpát a kocsin, akkor a rádió le tudja venni a fényerejét, hogy ne vakítson éjszaka.

Akkor talán a PARK lehet akkor a motoros antenna

2016. szept. 3. 08:46
 3/8 Vortrex ***** válasza:
Jézuska, de hülye vagyok, az ANT a motoros antenna jeladója -_-
2016. szept. 3. 08:49
 4/8 A kérdező kommentje:

ez eddig sztem is így stimm, na de így nem működik :(

és azért idegesít mert tudom h pedig tuti működik...

és a hátsó kerek csatlakozóról akkor nincs ötleted?

2016. szept. 3. 18:20
 5/8 Vortrex ***** válasza:

Szerintem aux bemenet lehet, egy ilyen kábellel [link]

Lehet az a baja, hogy az ACC és BAT pinen egyszerre kell +12v-ot adni

2016. szept. 3. 18:36
 6/8 A kérdező kommentje:

isten vagy, azaz, működik !!

viszont a káellal kapcsolatban annyi h miért kell neki 3 részes jack? a sima stereo nem elég neki?

pl ilyen:

[link]

na meg mivel kb azonnal kéne, nincs esetleg egy rajzod, hogy melyik 3-pinből tudom kivezetni és ráforrasztani egy jackre? vagy melyik lehet a közös pont? akkora többit már kikísérletezem ... van esetleg ötleted?

2016. szept. 3. 18:51
 7/8 Vortrex ***** válasza:

Szerintem egyforma a két csatlakozó mint a két linkben, de amúgy sincs jelentősége, mert sima stereot használ.

Ilyen találtam: [link]

Több rajz is ezt a kapcsolást mutatja, de ezen a képen a legegyértelműbb (annak ellenére, hogy a képen csak 5pin van, de ugyan ott ahol a 8pin-es csatlakozón)

A csatlakozót amúgy 8pin-es Tuchel dugónak hívják, ha kell

2016. szept. 3. 20:07
 8/8 A kérdező kommentje:

értem köszi, szal akkor azt mondod h a többit egyszerűen hagyjam figyelmen kívül és csak ezekkel foglalkozzak? végül is ahogy nézem a 8 pines bekötését, ezeken kívül még kettőnél is 12V+ van (amit nem is értek h ide is minek megint áram), na de ahhoz h csatlakoztatni tudjam, úgyis csak 8 pinest vehetek.

hát megpróbálom, bár az zavar h én is kerestem rajzokat és én találtam azért eltérő bekötésűeket.

(az ebay-oshoz meg annyi h figyi én azért írtam h nem értem a dolgot, mert amit Te linkeltél, annál a jack dugó 4 részes volt, a másiknál pedig csak a szokásos sima stereo jack. most akkor mi a különbség kettő közt? főleg mert a sima stereo jackest már látom 970,- Ft-ért is, de ezt a 4 részes jackest csak 2500-2800 Ft-ért)

2016. szept. 4. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!