Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A mély és a front kimenet egy...

A mély és a front kimenet egy hangszórón?

Figyelt kérdés
Vettem két 3-utas hangszórót (a megfelelő erősítő vásárlása még várat magára) ezért az itthoni házimozi 5.1-es erősítőre kötöttem rá őket. Azonban ha simán kötöm őket akkor a hangszórók nem adnak mélyet, ezért úgy kötöttem be őket hogy mind a kettőhöz ( az egyiknél a "+"-ba a másiknál a "-"-ba) a mélynyomó kimenetet a és fordítva az egyik front hangszóró kimenetét kötöttem, tehát a hangszórókra rávan kötve az egyik front hangszóró és a mélyláda. Nos így már működik adja a mélyet, azonban hangosra nem mertem venni nehogy valami elszálljon. A kérdésem az lenne hogy egy kis ideig( amíg nem veszek rendes erősítőt) így kibírják egymást? A Hangszórók: Rms:60W ö:120w ellenállás: 6ohm típusa: aiwa sx-n5 A hozimozi erősítő Rms:55w(egy kimeneten) ö:330w legkissebb ellenállás: 4ohm típus: Panasonic Sa-pt70

2016. aug. 31. 14:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Az erősítőn kéne állítani, hogy olyan front hangfalak vannak, amelyek lesugározzák a teljes frekvenciatartományt.

Le fogod égetni az erősítőt, mert a mély kimenete 6 ohm-os, te pedig így párhuzamosan kötöttél be két 6 ohmos hangfalat, amivel levitted 3 ohm környékére az ellenállást, ezzel nagy hangerőn kinyírod az erősítőt.

Ne hallgasd nagy hangerőn vagy állítsd be rendesen az erősítőt, ha be lehet.

2016. aug. 31. 15:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Az a probléma hogy valószínűleg nem lehet beállítani sajnos, de azért megnézem. Köszönöm a választ
2016. aug. 31. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!