Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség az "arit" és...

Mi a különbség az "arit" és az "eff" amper között?

Figyelt kérdés
Akkutöltőn lévő ampermérőnek két skálája van. Aritmetikai és effektív. Most akkor hány amperos a töltő? Mennyivel tölti? A két skálán nem ugyanott vannak az értékek.
2016. aug. 30. 17:55
 1/2 anonim válasza:

Milyen töltő, milyen akksihoz való? Ez számomra azért érdekes, mert az effektív értéket váltakozó áram esetén szoktuk használni, ami az egyenáramra vonatkoztatott munkavégző képesség, egy töltő pedig egyenáramú szokott lenni. Biztos, hogy ahhoz való a műszer? Nem valami utólagos?

Aritmetikai értékről még nem hallottam, a másik jellemzője a csúcsérték. A szinuszhullám közt lévő legnagyobb különbség.

A hétköznapokban amúgy az effektív értéket szoktuk használni, a hálózati feszültséget is effektív értékben adjuk meg, tehát a 230 volt, az effektív. A csúcsértéke magasabb, 325 volt körül van, de nem ezt használjuk.

2016. aug. 30. 18:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Ez rendes autóakku töltő boltból! 12 voltosakat lehet vele tölteni, az van ráírva, hogy 9A-s, de láttam a mérőjén, hogy egyik skála 9ig másik 12ig megy és nem értettem. Meg olvastam valahol hogy ugyan 9 van ráírva de van ahol 6ot írtak. Gondoltam akkor ez az arit és az eff közti kül lehet? És akkor valójában 6?
2016. aug. 30. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!