Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Honnan vehetek nagy hatásfokú...

Honnan vehetek nagy hatásfokú napelemet, amiről pl. egy két ceruzaelemről működő rádiót tudnék működtetni? Érdkekelne a napelem működése, milyen fényviszonyok közt hogy tudnám működtetni, stb.

Figyelt kérdés

2016. aug. 12. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
2016. aug. 12. 18:29
 2/4 anonim ***** válasza:
A mai világban, már napelemes telefontöltőt is lehet kapni.
2016. aug. 12. 19:47
 3/4 Tamás49 válasza:
Én a rádió hátuljára szilikonnal felragasztottam napelemes kerti lámpákból kiszedett (300Ft#db)napelemeket.Ezek 2V-ot adnak darabonként.Sorba kell kötni 2-t, és az tudja teljes napsütésnél kb 20 mA-el tölteni a 3V-os telepet.Több napelem
2016. nov. 19. 22:30
 4/4 Tamás49 válasza:
Folytatás:párhuzamos kapcsolásával gyengébb napsütésben is működik a rádió, mert ezek áramfelvétele 20-30mA hangerőtől függően.Az elemeket akkukra kell kicserélni! Sok sikert!Nekem 2 napelem is elég.
2016. nov. 19. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!