Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyire számít, befolyásol-e...

Mennyire számít, befolyásol-e valamit a töltőáram erőssége, ha napelemes töltőt "online" próbál használni az ember egy laptop üzemeltetéséhez?

Figyelt kérdés

Felmerült bennem, hogy adott esetben "a semmi közepén" szeretnék használni HOSSZÚ TÁVON egy laptopot.

Az nem nagyon tetszik, hogy számos, "500000 terra-amperórás" akumlátort vonszoljak magammal a legkülönfélébb, elképesztő módozatokban, ezért előtérbe kerültek a természet által szolgáltatott energiaforrások, - adott esetben a napsugár hasznosítása.

Nézelődtem a neten. A legkülönfélébb, jobbnál jobb és elképesztőbbnél elképesztőbb ötletekkel találkoztam, hajlok arra, hogy egy szétnyitható napelemes töltővel oldjam meg a problémámat.

Szembetűnt nekem viszont egy apró részlet, amit én viszont fontosnak vélek.

A laptopom bemenő áramfeszültségére, - 3,42 A, - egyszerűen NINCS napelemes töltő.

Van hat Amperes, kettő Amperes, meg a fene tudja még hány és milyen variáció, - de 3,42 A-es NINCS.

Hogyan érdemes méretezni a töltőt - töltőáram erőssége szempontjából - a feladat megoldásához?

A három Amperes kevés?

Az 5,5 Amperes sok?

Vagy hogy célszerű megoldani a dolgot, hogy technika se bánja a manővert, illetve "háztűznézőt" se rendezzek a természet lágy ölén?

#napelem #Solar panel #online üzemeltetés
2016. máj. 21. 18:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Úgy látom van némi ismeret hiány!

Két dolgot kell figyelembe venni! Az egyik a feszültség, a másik az áramerősség. Nézz utána!

2016. máj. 21. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!