Egy hibás akkut lehet pótolni azonos feszültségű de nagyobb kapacitású akkumulátorral?
Van ej JBL GO Bluetooth hangszóróm. A hibája az hogy nagyon hamar lemerül.
A gyári elvileg 660mAh-s akkumulátort pótolhatom mondjuk egy Nokia BL-4A 860mAh-s akksival?
Ez kivitelezhető?
ki tudja használni a teljes kapacitást? Vagy az akkumulátor töltöttségi szintjét a készülék vagy maga az akkumulátor határozza meg? mi szabályozza a töltöttséget?
Szóval akkor ez azt jelenti hogy az akkumulátor töltöttségi szintjét a hangfal szabályozza?
Tehát ha mondjuk 2000mAh-s akkut hasznánék hozzá akkor is csak 660mAh-t raktározna el?
Ezt a részét nem igazán értem az akkuknak. Hogy most az eszköz vagy maga az akkumulátor dönti el mikor van 100%-os töltöttségen. :D
Nem a névleges feszültségre gondoltam. Hanem arra hogy ugye az akkunak van egy tárolókapacitása amit mAh-ban mérnek
De van egy elektronika gondolom ami meggátolja hogy ez a mérték túllépje az akkumulátor névleges tárkapacitását. és kikapcsolja azt ha elérte a maximális töltöttséget.
Most ha én ezt kicserélem egy nagyobb kapacitású akkumulátorra akkor nyilván nem töltené föl 100%-ra. ha meg kisebbre akkor túltöltené az akksit?
Nem tudom érthetőbben megfogalmazni.
De valami kikapcsolja a töltést ha az eszköz elvileg feltöltött.
de ezt honnan tudja a készülék hogy mikor töltött fel???
Előre belekódolták hogy mennyi idő kell egy adott kapacitású akksi feltöltéséhez? (Ez ugye azért sántít mert a kapacitás adott de a töltőáram változhat. a töltő által leadott áramerősség alapján.)
Vagy esetleg visszaméri az akkuról az áramerősséget?
Ne bonyolítsd.
Rakd be és jó lesz, a többit elintézi helyetted a töltésvezérlő.
Annyira tölti fel amennyire azt kell.
Ne variáld, ne variáld...
Egy normális készülék mindig figyeli az akku feszültségét és az akkuba be vagy kifolyó áramerősséget. Ebből kimatekozza, hogy mikor kell leállítani a töltést. Teló esetében pedig azt, hogy hány százalékon van épp az akku.
Hidd el, nem te lennél az első aki gondol ilyesmire, ezért úgy építik meg a tölthető cuccok áramköreit hogy ne neked kelljen azon gondolkodni hogy mikor dugd be meg húzd ki a töltőt hogy minden jó legyen. ezért van benne egy kis logikai áramkör ami elvégzi a piszkos munkát helyetted.
Természetesen ettől függetlenül az akku elhasználódása normális folyamat.
Köszi. Csak szeretek tisztában lenni a dolgokkal. Gondolom ha 15 perc alatt feltöltődött és 1 óra alatt lemerül akkor az már nem normális dolog.
Valószínáűleg ki fogom cserélni benne. Serencsére volt itthon egy régi nokiám. ennek a 850mAh-s Li-ION akkuja szerintem méreténél és kapacitásánál fogva is jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!