Akumlator tolto nem tolt?
AA-s (ceruza) az akku?
Attól tartok ennyit tudnak az akkuk.. Hazudnak.
Nekem a 9800-as Li-Ion tud kb. 1500-at.
Egy ekkora litium (18650) NEM TUDHAT 2600-nál többet, ma nem létezik nagyobb, csoda NINCS..
Ezek nyilván NiMH, nem lítium aksik. Igen, esélyes, hogy valamelyik nem jó (vagy akár mindkettő rossz). Az aksit be kellene mérni, na meg az sem mindegy, hogy milyen teljesítményű a töltő.
A töltési idejük kiszámítása:
Ni-Mh akkuk: (akkuk teljesítménye x 1,5 ) : töltési feszültség az akkutöltőben
(innen idézve: [link]
Sajnos valóban, ha eleve rosszul adják meg az aksik teljesítményét, már bukod a számolást.
Ha gyorstöltőről van szó, akkor is kell 2-3 óra a töltéshez, ha ennél kevesebb, akkor nem stimmel a dolog (legalábbis az általában használt gyorstöltők esetében).
De azt is vedd figyelembe, hogy kell egy pár ciklus, amíg beáll a normális helyzet.
nem vagyok valami szaki az elektronikaban , de az akumlatorok mind Nimh 1.2 V es 2700 ma, ezt irja rajtuk, viszont azt is , hogy standard charge. ennek most van koze ha a tolto az quick charge?
Az akumlatorok mind AA tipusuak.
A tolto pedig 12 V os es 600 Ma , ha jol ertem.
A negy aksit kb fel ora alatt feltoltotte legalabbis azt irta, de annyit is tarttottak, ha hasznalom ha nem ugyis lemerulnek.
ez a model : [link]
Akkor az adatok alapján a töltési idő ~ 7 óra.
(2700x1,5):600= 6,75
Elvileg az aksit gyorstöltéssel is fel lehet tölteni, de 600mAh-s töltő nem fogja...
Érdemes ebben a dokuban a 6. oldali információt elolvasni. Eszerint ha kialszik a töltést jelző led, még csak 80%-nál jár a töltés.
Szóval érdemes egy kicsit matekozni, és az alapján tölteni.
nem kapcsol ki, de irja hogy FULL,
a leirasban viszont ugy ertheto hogy toltes utan kiakpcsol.
Viszont írja a csepp-töltést is (csepegtető töltés), ami azt jelenti, hogy nem leáll a töltés, hanem szinten tartja a töltöttséget (tehát a töltőn nem merül az aksi, hanem folyamatosan teljes töltöttségen tartja). Szóval szerintem tartsd rajta az aksikat a képlet szerinti ideig, nem fog ártani az aksinak.
Olyat is olvastam, hogy amíg az aksi melegszik, biztosan tölt.
Tapasztalatom alapján amúgy én azt mondom, nekem mindig akkor vannak jól feltöltve az aksijaim, amikor egy éjszakát a töltőn tartom őket. Ha a jelzéskor kiveszem, sokkal gyorsabban lemerülnek. Próbáld ki :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!