Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi értelme van a 3 eres...

Mi értelme van a 3 eres vezetéknek ilyen módon? (ill 2 ér árnyék)?

Figyelt kérdés

mert ha külön menne, még érteném, na de a következőképpen van bekötve, megnéztem:

XLR csati megy be a mikrofonba, azonban már az XLR csatlakozó belsejében a negatív és az árnyék össze van kötve, tehát a 2 ér tulképpen egy és ugyanaz. a kábel másik végén meg eleve is 6,3 jack van (van amelyiken XLR, de abban is közösítve van a két ér), ahol az árnyék és a negatív közösítve van.

Na most akkor én azt nem értem ebben az egészben, hogy ha egyszer a kábel mindkét végén a negatív és az árnyék összekötésre került, akkor mi értelme a 3 külön szálnak? akkor miért nem elég simán egy 1 eres + árnyék - féle kábel, hiszen úgyis közösítve van a 3-ból kettő, tehát a végeredmény uaz?

Ez miért jobb, mintha simán 2 eres kábel (ill. 1 ér a pozitívnak + 1 árnyék) kábel megy a csatlakozók között?

2016. jan. 23. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Alkalmaznak máshol is 2 eres vezetéket adatátvitelhez, az árnyékolás végett. (zajszűrés)

Ilyenkor azért megy 2 szál, mert a jelet nem a vezeték feszültsége adja, hanem a két vezeték feszültségének különbsége, ha nem tévedek. Ez azért jó, mert ha valami külső hatás zavarná a jelet, akkor az zavarja mind a két vezetéken, így a különbség nem változik a két vezeték között, így megmarad az eredeti jel, zajtalanul.

Azt hiszem valami ilyesmi :D

2016. jan. 23. 09:07
 2/5 A kérdező kommentje:

huha el kellett olvasnom párszor, hogy tudjalak követni.

tehát azt mondod, hogy a 2 eres + árnyék -féle megoldás azért jobb, mert ilyenkor a poz és a neg külön szálakon fut, és hiába van a neg szuála összekötve az árnyékkal, ha bezavar valami, akkor se érinti a hasznos poz szálat, hanem a zavarás úgymond a neg szál és az árnyék között marad, és a poz marad érintetlenül, tisztán?

jól értem?

ha nem, akkor elmondanád másképpen is? :) köszi

egyébként megint nem értek vmit. .ha meg úgy van ahogy mondod, akkor mi a frásznak kötik össze a negatívot az árnyékkal mindkét végén? akkor miért nem fut teljesen külön a három szál (mármint a 2 hasznos szál + az árnyék)?

2016. jan. 23. 10:49
 3/5 anonim ***** válasza:

"az XLR csatlakozó belsejében a negatív és az árnyék össze van kötve" - alapesetben nincs! (Akkor kötik össze, ha a bemenet aszimmetrikus.)

Ha fogad szimmetrikus jeleket az előerősítőd, keverőd akkor szabványosan..: 2+ & 3- közé kell kötni a mikrofont 1-es ér c s a k árnyékolás.

[link]

2016. jan. 23. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát, elgondolkodtam én is miután elküldtem, hogy azt írtad össze vannak kötve. Így nem működhet úgy ahogy én gondoltam. :D

Így viszont az utánam szólónak lehet igaza.

2016. jan. 23. 16:05
 5/5 A kérdező kommentje:

jó kérdés .... mert azóta műszaki embert is kérdeztem, az meg azt mondta, hogy naná evidens hogy az árnyékot és a negatívot összekötjük mindig.

szóval nem tisztul a kép :(

2016. jan. 23. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!