Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Autóerősítő vásárlás előtt...

Krisz1669 kérdése:

Autóerősítő vásárlás előtt állok, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

TOXIC AMPLIFIER

TX-1600 MODEL

1600W AMP

4 CHANNEL AMPLIFIER

4 X 400W

2 X 800W

1 X 800W + 2 X 400W

Nos 4ohm-on csak 400w-ra képes, ezért néztem egy másikat.

Evertone CE-AM 1500

Amire ez vonatkozik:

500W rms 4ohm,

1000W rms 2 ohm,

2000W rms 1 ohm,

Nos a basszus hangszóróm pedig egy:EVERTONE CW-1250 -500rmsre képes.

Nos szóval az érdekel,hogy az első a toxic a barátságosabb 45eu-s árával elegendő lenne-e ehhez a hangszóróhoz, vagy a dupla ennyibe kerülő

90eu-s Evertone-t válasszam? Közeljövőben nem akarok sem javítással sem leégéssel vesződni, szóval segítség! Köszönöm szépen a választ! Üdv!

2016. jan. 20. 23:06
1 2 3
 11/25 dirtboy ***** válasza:
ilyen célra bőven jó a kicx,az ever persze erősebb de kihasználatlan lesz nagyon.
2016. jan. 21. 16:57
 12/25 A kérdező kommentje:
szóval akkor legyen az evertone? Az pont ideális lenne mint árban, mint erőben is. Köszönöm a segítséget! :)
2016. jan. 21. 17:03
 13/25 A kérdező kommentje:
kicx-et nem találok nálunk, meg amúgy is örült nagy az ára ha újonnan venném. :S
2016. jan. 21. 17:06
 14/25 dirtboy ***** válasza:
ha a 90eu-s az 90euró akkor legyen az,mondjuk az felettébb gyanús ár,valahogy túl olcsó.
2016. jan. 21. 17:33
 15/25 A kérdező kommentje:
igen 90euro, előzőleg linkeltem egy videót, az eladó készítette, azt a mélynyomót is árulja 80euroért :)
2016. jan. 21. 17:43
 16/25 dirtboy ***** válasza:

nekem ezek a videók nem mondanak igazából semmit,nem derül ki belőle kb semmi.

a zsepi nagyjából a portban marad azt látom,elvileg ez azt jelenti hogy megfelelő a láda méret és a hozzá tartozó port méret de hogy mennyire is hangos,mennyire is jó azt nem tudjuk meg a videóból.

kocsi kasztnit rezegtetni egyébként gyerekjáték,egy gyenge gaqyi rendszer is már mozgásba tudja hozni,főleg ha a kocsi is olyan hogy gyenge és ki sincs bitumenlapozva.

nem véletlen hogy a hangnyomást műszerrel mérik /SPL lab/,azon szerepel a frekvencia és a hangnyomás értéke.

videó erre nem jó.

aksi,plusz kábelezés nem két forint.

remélem számoltál velük.

2016. jan. 21. 19:53
 17/25 A kérdező kommentje:
az aksit idén cserélnem kell, kábelokat (valami no name lehet) elkaptam egyik havertól, mikor eladta a kocsiját és kiment külföldre :D Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettél! :)
2016. jan. 22. 06:45
 18/25 dirtboy ***** válasza:

ha teheted agm aksit vegyél,exiteot ajánlom,sok méretben gyárt,jó áron.

magas indító áram szükséges hogy dinamikus mély legyen.

ha alacsony az indító akkor az vissza fogja az erősítő áramfelvételét.

ugyan így a kábel mivel azon folyik az áram nem lehet gagyi vagy vékony.

minél vékonyabb annál nagyobb az ellenállása is,valamint a kábel anyaga sem mindegy.

sok a rezezett alumínium kábel.

hegesztő kábellel lehet pénzt spórolni,viszont nehezebb vele dolgozni,nem sodrott és picit vastagabb szálú is.

valamint hegesztőnél nincs OFC /oxigén mentes réz 99,8% réz/

sarunak nem hifis sarut érdemes venni hanem olyat amit hegesztőnél is használnak,vastag vörösréz saru.

aksi sarut is érdemes cserélni,ott már aranyozott hifis legyen.

ezek nem oxidálódnak,jó lesz a kontakt.

2016. jan. 22. 11:40
 19/25 A kérdező kommentje:

na ezeket pl nem is tudtam :D

kondenzátort érdemes-e vásárolni? mármint 1 farradost?

2016. jan. 22. 12:39
 20/25 dirtboy ***** válasza:

ha veszel kondit akkor csakis jófélét.

most van hirdetve helix power cap 9ezerért.

viszont az nem váltja ki a jó aksit,az csak egy kis plusz dinamikát ad hozzá.

ha meg már 1kw értékhez közelítesz valamikor akkor meg már agm aksi kell kondi nélkül.

én épp jelenleg szerelem be a brax e-cap 1F emet,dinamikát szeretném vele picit javítani.

2016. jan. 22. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!