Autóerősítő vásárlás előtt állok, melyiket válasszam?
TOXIC AMPLIFIER
TX-1600 MODEL
1600W AMP
4 CHANNEL AMPLIFIER
4 X 400W
2 X 800W
1 X 800W + 2 X 400W
Nos 4ohm-on csak 400w-ra képes, ezért néztem egy másikat.
Evertone CE-AM 1500
Amire ez vonatkozik:
500W rms 4ohm,
1000W rms 2 ohm,
2000W rms 1 ohm,
Nos a basszus hangszóróm pedig egy:EVERTONE CW-1250 -500rmsre képes.
Nos szóval az érdekel,hogy az első a toxic a barátságosabb 45eu-s árával elegendő lenne-e ehhez a hangszóróhoz, vagy a dupla ennyibe kerülő
90eu-s Evertone-t válasszam? Közeljövőben nem akarok sem javítással sem leégéssel vesződni, szóval segítség! Köszönöm szépen a választ! Üdv!
Értem, akkor kondi előbb marad majd az aku vásárlás :)
Nos volna még 1 kérdésem, egy gagyi paintes rajzzal ábrázolom ( [link] hogy akkor hogy is áll akkor a kocsiban a cucc.
Szóval adott a rádió egy blaupunkt vancouver cd36 (ez volt a kocsiban, mikor megvettem, lassan cserélni kellene egy jobbra :D ) amire rá van kötve 2 ajtó hangszóró, amit az eladó tett bele állítólag 120-120w-osak (ugye nem annyi :D ), és ennyi a hangszórók összege :D Fiat bravoról van szó, ezért a szélvédőnél kivan alakítva a csipogóknak a mélyedés, ami be is van kötve a rádióba, ide gondolkodom venni 2 csipogót, hogy legyen még magas hang, és hátra a csomagtartóhoz is még 2 hangszórót, csak nem tudom, hogy a 4x 50w-os (mert állítólag annyi a rádió) elviselne-e még 2x 120w-os hangszórót? Köszönöm a segítségedet tényleg sokat számít ez a sok infó! :)
a kép nem látszik 404et ír.
a hangszórók hogy hány wattos az mindegy,főleg fejről hajtva.
a fejek is kb 4x15,4x20W-ra képesek.
10A a teljes biztosítékuk.
nem tudom neked új bravod van e,nekem az első szériás bravom van,nincs a műszerfalon magassugárzónak hely,egy középsugárzó van ott.
én a magasat a tükörháromszögre építettem rá.
a fejre akkor tudsz még kötni plusz hangszórót ha van még szabad csatorna,másként ha párhuzamba rá kötsz még hangszórót akkor alulilleszted.
98-as kiadás, így nézz ki mint itt, akkor ez nem magas sugárzónak lenne kialakítva? :S
Szóval akkor fejegységről mind1, hogy milyen erős a hangszóró :)
az nem,az inkább közép,persze valószínűleg teljes tartományt megkapja,nem hiszem hogy ilyesmivel foglalkoztak a gyárban.
az alsóbbakat úgy sem tudja lesugározni,de normális magasat sem tud adni mert ahhoz meg nagy.
hangszórónak nincs erőssége,a ráírt watt szám terhelhetőséget jelent.
az rms a hitelesebb adat,bár néha annak sem lehet hinni.
1khz sinus jelen mérik,itt huzamosabb ideig bírja a megadott terhelést.
a max adat már szinten minden hol kamu,nincs pontos méréselőírás rá.
az elvileg már pár másodpercig tartó terhelést jelentene,tehát rövid ideig elviseli.
valójában kb rms duplája ami kb a max.
jbl szeret még ilyeneket írni hogy 250W rms meg 1200W max,na hát az kb valós 450-500W-tól elszáll nagyon hamar.
szóval hangszórónak terhelhetősége van.
teljesítménye lényegében a hangerő lenne,azt viszont decibelben mérik.
előre egy jó kis komponens szett kellene neked,egy kis 2csatis erőről hajtva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!