Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Autóerősítő vásárlás előtt...

Krisz1669 kérdése:

Autóerősítő vásárlás előtt állok, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

TOXIC AMPLIFIER

TX-1600 MODEL

1600W AMP

4 CHANNEL AMPLIFIER

4 X 400W

2 X 800W

1 X 800W + 2 X 400W

Nos 4ohm-on csak 400w-ra képes, ezért néztem egy másikat.

Evertone CE-AM 1500

Amire ez vonatkozik:

500W rms 4ohm,

1000W rms 2 ohm,

2000W rms 1 ohm,

Nos a basszus hangszóróm pedig egy:EVERTONE CW-1250 -500rmsre képes.

Nos szóval az érdekel,hogy az első a toxic a barátságosabb 45eu-s árával elegendő lenne-e ehhez a hangszóróhoz, vagy a dupla ennyibe kerülő

90eu-s Evertone-t válasszam? Közeljövőben nem akarok sem javítással sem leégéssel vesződni, szóval segítség! Köszönöm szépen a választ! Üdv!

2016. jan. 20. 23:06
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Értem, akkor kondi előbb marad majd az aku vásárlás :)

Nos volna még 1 kérdésem, egy gagyi paintes rajzzal ábrázolom ( [link] hogy akkor hogy is áll akkor a kocsiban a cucc.

Szóval adott a rádió egy blaupunkt vancouver cd36 (ez volt a kocsiban, mikor megvettem, lassan cserélni kellene egy jobbra :D ) amire rá van kötve 2 ajtó hangszóró, amit az eladó tett bele állítólag 120-120w-osak (ugye nem annyi :D ), és ennyi a hangszórók összege :D Fiat bravoról van szó, ezért a szélvédőnél kivan alakítva a csipogóknak a mélyedés, ami be is van kötve a rádióba, ide gondolkodom venni 2 csipogót, hogy legyen még magas hang, és hátra a csomagtartóhoz is még 2 hangszórót, csak nem tudom, hogy a 4x 50w-os (mert állítólag annyi a rádió) elviselne-e még 2x 120w-os hangszórót? Köszönöm a segítségedet tényleg sokat számít ez a sok infó! :)

2016. jan. 22. 14:25
 22/25 dirtboy ***** válasza:

a kép nem látszik 404et ír.

a hangszórók hogy hány wattos az mindegy,főleg fejről hajtva.

a fejek is kb 4x15,4x20W-ra képesek.

10A a teljes biztosítékuk.

nem tudom neked új bravod van e,nekem az első szériás bravom van,nincs a műszerfalon magassugárzónak hely,egy középsugárzó van ott.

én a magasat a tükörháromszögre építettem rá.

[link]

a fejre akkor tudsz még kötni plusz hangszórót ha van még szabad csatorna,másként ha párhuzamba rá kötsz még hangszórót akkor alulilleszted.

2016. jan. 22. 15:04
 23/25 A kérdező kommentje:

98-as kiadás, így nézz ki mint itt, akkor ez nem magas sugárzónak lenne kialakítva? :S

[link]

Szóval akkor fejegységről mind1, hogy milyen erős a hangszóró :)

2016. jan. 22. 20:42
 24/25 dirtboy ***** válasza:

az nem,az inkább közép,persze valószínűleg teljes tartományt megkapja,nem hiszem hogy ilyesmivel foglalkoztak a gyárban.

az alsóbbakat úgy sem tudja lesugározni,de normális magasat sem tud adni mert ahhoz meg nagy.

hangszórónak nincs erőssége,a ráírt watt szám terhelhetőséget jelent.

az rms a hitelesebb adat,bár néha annak sem lehet hinni.

1khz sinus jelen mérik,itt huzamosabb ideig bírja a megadott terhelést.

a max adat már szinten minden hol kamu,nincs pontos méréselőírás rá.

az elvileg már pár másodpercig tartó terhelést jelentene,tehát rövid ideig elviseli.

valójában kb rms duplája ami kb a max.

jbl szeret még ilyeneket írni hogy 250W rms meg 1200W max,na hát az kb valós 450-500W-tól elszáll nagyon hamar.

szóval hangszórónak terhelhetősége van.

teljesítménye lényegében a hangerő lenne,azt viszont decibelben mérik.

előre egy jó kis komponens szett kellene neked,egy kis 2csatis erőről hajtva.

2016. jan. 22. 20:59
 25/25 A kérdező kommentje:
akkor azt pihenő pályára teszem, mármint az elejét, először mélynyomót állítanám be, aztán ha lesz keret akkor jöhet az eleje. Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon jól megvilágosodtam hangtémában :D
2016. jan. 22. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!